Vliegtuigjes boven de Veluwe gespot met leuzen tegen de ‘campingmaffia’

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Vrijdagmiddag waren er op meerdere plekken in Nederland vliegtuigjes te zien met leuzen tegen de mistanden in vakantieparken. De identiteit van de organisatoren achter het protest blijft tot dusver onbekend. Dit meldt de Telegraaf. 

Veluwe

Steeds meer mensen spreken zich uit tegen de mistanden op verschillende vakantieparken in Nederland. Een actie met spandoeken achter vliegtuigjes werd op vrijdag 17 juni uitgevoerd in Amsterdam, Den Haag en op de Veluwe. Achter de vliegtuigen, die van Dutch Air Advertising zijn, waren de leuzen “Stop nu de campingmaffia’ en ‘Overheid, grijp nu in hun kassa!’ te lezen. Uit de vliegroute bleek dat onder andere het Gelderse TopParken een doelwit was van de initiatiefnemers. Deze grote vakantieparkketen in Lunteren staat bekend als een belangrijke thuisbasis van de branche.

Criminaliteit  

De Telegraaf ontving mails van verschillende bronnen over de misstanden in veel Nederlandse vakantieparken. Volgens het Regionale Informatie- en Expertise Centrum kwam eerder al naar buiten dat sommige parken worden gebruikt als witwaslocatie. Ook maakt de georganiseerde misdaad veel gebruik van de faciliteiten en worden vaste bewoners uit hun vakantiehuisjes gezet.

Door: Nationale Recreatiegids

Beeld: De Telegraaf