Nijmegen; de groenste en oudste stad van Nederland

Door Redactie Nationale recreatiegids
4 min
De stad Nijmegen staat bekend om veel dingen. Een bruisende studentenbevolking, historische sporen die teruggaan tot het Romeinse Keizerrijk en een voortrekkersrol op het gebied van duurzaamheid. Deze veelzijdige stad is het ideale dage uit nu de zon weer van zich laat zien. Dit meldt Weeronline.  

Groen en innovatief 

Al sinds 2018 draagt Nijmegen de trotse titel van European Green Capital. Deze werd uitgereikt aan de stad dankzij de vele duurzame projecten die hier al jaren ontstaan. Meer dan honderd ondernemers die klimaatvriendelijke innovatie hoog in het vaandel hebben komen bijvoorbeeld samen op de NYMA makersplaats.

Nijmegen is tevens een stad die ruimte geeft aan bomen, planten en struiken dankzij het stadsplan Operatie Steenbreek. Het initiatief biedt aan burgers de mogelijkheid om gratis tuintegels op te halen en verschaft de Nijmegenaren van tuinadvies.

Overnachten in de Gelderse wouden  

In de bosrijke omgeving van Nijmegen is overnachten een magische ervaring. Het rivierenlandschap van Gelderland leent zich uitstekend voor een verblijf in de directe natuur. In de nabije omgeving zijn enkele vakantieparken en accommodaties uit het topsegment te vinden.

Denk aan vakantiepark Schuttersoord in de Maasduinen, net over de grens bij Limburg. Iets Noorderlijker ten opzicht van Nijmegen kun je een vakantie boeken in het plaatsje Padderen. Het natuurgebied van de Lobberdense Waard wordt op een verantwoorde manier onderhouden en is open voor wandelaars, fietsers, vissers en zwemmers.

Door: Nationale Recreatiegids