Aanhoudende drukte op Schiphol dankzij feestdagen en vakantietijd

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
De problemen bij Schiphol zorgen niet voor minder belangstelling voor de luchthaven. Dee aanstaande meivakantie en Koningsdag hebben voor enorme drukte gezorgd. Houd bij een bezoek rekening met lange wachttijden en afgesloten paden. Dit meldt Het Parool. 

Koningsdag en vakantie 

Tijdens Koningsdag moest het vliegveld wegens grote passagiersaantallen enkele deuren afsluiten. Volgens de directie zou dit de doorstroom van passagiers bevorderen. Het is tijdens de meivakantie goed mogelijk dat de maatregelen tijdens Koningsdag vaker voorkomen bij ongehoorde drukte.

Slechte werkgever 

De problemen worden grotendeels veroorzaakt door de slechte behandeling van het personeel bij verschillende luchtvaartmaatschappijen en diensten. Veel werknemers bij Schiphol ervaren onzekerheid door flexcontracten, hoge werkdruk en een laag salaris. Vooral op het gebied van beveiliging kampt de luchthaven met een groot personeelstekort. De personeelsproblemen bij Schiphol zijn van structurele aard, wat inhoudt dat de langere wachtrijen op de korte termijn blijven bestaan.

Staking 

Zaterdag meldde Schiphol topdrukte. Dit werd versterkt door een onaangekondigde staking van het personeel. Toen een groep van 150 grondmedewerkers spontaan besloot om het werk neer te leggen liep een deel van de werkzaamheden vast. Vluchten werden vertraagd of geannuleerd en grote aantallen mensen hoopten zich op in de vertrekhallen. Tot dusver is KLM nog bezig om de gevolgen van de staking af te handelen. Verdwenen koffers moesten via een omweg weer terugkeren bij de passagiers.

Door: Nationale Recreatiegids