Drents recreatiepark blijkt geen meerwaarde voor recreatieve sector

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Een recreatiepark nabij het dorp Waspe krijgt een nieuwe bestemming. De locatie wordt omgezet voor de steeds groter wordende vraag naar woningen. Dit besluit is voortgekomen uit een overleg met de Vereniging van Eigenaren. Dit meldt Dagblad van het Noorden. 

Vitaliseren 

Er wordt in de gemeente Westerveld al lang gediscussieerd over het vitaliseren van de recreatiesector. Uit een onderzoek is gebleken dat verder investeren in recreatiepark Nieuwlande niet de moeite waard is.

Uit het bestemmingsplan ‘Vitale Vakantieparken Westerveld’ dat in 2020 werd opgesteld blijkt onder andere dat permanente bewoning in het vakantiepark geweerd moet worden. Daarom hoopt de gemeente in te zetten op vervangende woonvoorzieningen op de huidige locatie van de vakantieparken.

Nieuwe bestemming 

Parken krijgen ofwel de kans om uit te breiden ofwel de optie om zich om te bouwen tot een nieuwe bestemming. De provincie Drenthe hoopt uiteindelijk op een verdubbeling van het aantal topvakantieparken. De vakantieparken die het slecht doen dienen juist gehalveerd te worden. Park Nieuwlande valt onder de tweede categorie en zal daarom dienst doen als woonbestemming.

Door: Nationale Recreatiegids