Nooit meer gedoe met coronaregels dankzij nieuwe dienst van KLM

Door Redactie Nationale recreatiegids
4 min
Dankzij KLM ‘Read to Fly’ kunnen klanten van de luchtvaartmaatschappij online hun coronagerelateerde documenten laten checken. PCR-tests, gezondheidsverklaringen en vaccinatiebewijzen kunnen dankzij de dienst gemakkelijk gecontroleerd worden. Dit meldt KLM.  

Stress door reisdocumenten

Volgens de luchtvaarmaatschappij is de hoeveelheid administratieve documenten enorm toegenomen sinds het uitbreken van de coronapandemie. Sinds 2020 kampen landen over de hele wereld met vliegverboden en beperkende maatregelen om de verspreiding van ziektes te voorkomen. Dit ging gepaard met een toename aan controlemechanismes, wat leidde tot een toename in het aantal reisdocumenten. Consumenten gaven aan dat de aanscherpte reisregels zorgden voor meer stress en meer drukte bij het boeken van een vliegreis.

Online check 

Daarom kunnen klanten van KLM vanaf deze meivakantie hun documenten digitaal en op afstand overzichtelijk controleren. Met ‘Ready to Fly’ worden klanten enkele dagen van tevoren ingelicht over hun benodigde reisdocumenten. Zij kunnen deze uiterlijk 5 uur van tevoren uploaden via KLM.nl of de KLM-app. Bij een succesvolle procedure ontvangen klanten een ‘OK’ waarmee ze op het vliegveld rechtstreeks door kunnen lopen zonder controle van coronagegevens. Het is slechts nodig om een paspoort, identiteitskaart of visum mee te nemen. 

‘Ready to Fly’ geldt nog niet voor alle vluchten van KLM. Tot dusver gaat het om vluchten van Amsterdam naar de Verenigde Staten, Canada, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten. Volg deze link voor meer informatie over aangesloten vliegreizen: https://www.klm.nl/information/covid-19/covid-19-document-check.

Door: Nationale Recreatiegids