KLM en Thalys maken treinreizen aantrekkelijker voor de consument

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
KLM en Thalys hebben een overeenkomst getekend voor de aansluiting van treinverkeer op vliegverkeer. Hierdoor hopen de multinationals dat het voor de klant aantrekkelijker wordt om beide vervoersmiddelen te gebruiken. Een treinreiziger die van Parijs naar Schiphol reist wordt hiermee gestimuleerd om over te stappen op een KLM-vlucht. Dit meldt de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij.

Thalys 

Het is al langere tijd mogelijk om via Brussel naar Schiphol te reizen met de hogesnelheidstrein Thalys, die op zijn beurt weer aansluit op een KLM-vlucht. Het aantal reizigers die dit voor de pandemie deed was rond de 36.000. De twee reisgiganten hebben ingezet op een verhoging van deze reismethode. KLM heeft een aantal zitplaatsen in de Thalys opgekocht voor klanten.

Doelstellingen 

Verder hebben de twee maatschappijen enkele doelstellingen voor het verwezenlijken van geïntensiveerd trein- en vliegverkeer. Zo gaan internationale treinen stoppen op Schiphol, sluiten aankomst en vetrektijden op elkaar aan en worden er IT-systemen ontwikkeld om de overgang tussen de vervoersmiddelen zo efficiënt mogelijk te laten lopen. Passagiers krijgen ook een aparte doorstroomruimte en een extra bagageoplossing.

Over de precieze realisatie van de plannen worden nog gesprekken gevoerd. Wel is het duidelijk dat treinverkeer weer een belangrijke rol moet gaan spelen in het vervoer van mensen.

Door: Nationale Recreatiegids