Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Tips voor het kopen van een vakantiehuisje in 2022

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Veel Nederlandser zijn de afgelopen twee jaar in eigen land gebleven. De markt voor vakantiehuizen is daarom enorm gestegen in waarde. Door de hoge huizenprijzen kan het aantrekkelijk zijn om een huisje aan te schaffen. Maar waar moet je in zo’n geval op letten?  Dit meldt DeStadAmersfoort.nl. 

Omgeving en types 

Hoewel het aantrekkelijk is om een huisje te kopen in een omgeving waar jij een band mee hebt is het wellicht verstandiger om te kijken welke regio’s in trek zijn. Zo schreef de Nationale Recreatiegids vorige maand over de populariteit van accommodaties in Limburg. Ook kustprovincies zoals Zeeland doen het goed en met de natuur in Drenthe kun je nooit verkeerd gaan. Denk daarnaast na over de doelgroep. Verhuur je het huisje aan tieners of jongvolwassenen? Reken dan op hogere schoonmaakkosten en zorg dat er een discotheek in de buurt is. Richt je je meer op families, dan is het wellicht beter om een pretpark of een zwembad in de buurt te hebben.

Aanschaf 

Mocht je een geschikte locatie hebben gevonden, dan is het zaak dat de financiering rond is. Omdat hypotheekverstrekkers nooit de volledig kosten van een vakantiehuis willen financieren zul je deels je eigen spaargeld paraat moeten hebben. Lenen is mogelijk maar let hierbij op de bijkomstige voorwaarden. Verder moet je er zeker van zijn dat het huis in goede staat is. Ga niet af op te mooie verhaaltjes die je op het internet leest. Wees kritisch op lekkage en isolatie. In het geval dat je een verbouwing moet uitvoeren is het daarom verstandig om een extra potje aan te leggen bovenop het gerealiseerde spaarbedrag.

Risico's  

Vakantiehuisjes blijven een risicovolle investering. Sta je echter te springen om er eentje aan te schaffen, lees je dan goed in en spreek met ervaringsdeskundigen. Vaak kunnen makelaars je de nodige adviezen geven. Vergeet tevens niet dat huizen die niet bestemd zijn voor vaste bewoning onder andere regels vallen.

Door: Nationale Recreatiegids  
 

24 april '24 (13:59)

Is Peter Gillis straks écht niet meer de baas op vakantieparken?

Er ontstond onduidelijkheid onder de oppositiepartij SP in de gemeente Arnhem. Daar rijst de vraag of Peter Gillis daadwerkelijk opstapt als baas van de Oostappen Vakantieparken. Vorige maand gaf hij aan dit te doen. Maar nu blijkt dat de nieuwe exploitant, Vakantieparken B.V., op hetzelfde adres staat ingeschreven als Oostappen Vakantieparken. Dat roept vragen op, meldt de Gelderlander.

24 april '24 (11:30)

Gemoederen op Camping De Marshoeve in Loenen lopen hoog op nu ultimatum afloopt

Bewoners van Camping de Marshoeve in Loenen hebben een stressvolle week achter de rug. De gemeente Apeldoorn wil op deze plek een nieuwe woonwijk bouwen, wat betekent dat de mensen op de camping moeten wijken. Het door de gemeente gestelde ultimatum loopt tot deze week. Maar niet iedereen is van plan om te vertrekken, meldt de Stentor.

23 april '24 (10:28)

Vakantiepark Peter Gillis verkocht seizoensreserveringen, terwijl het park sluit

Ondanks dat er een nieuwe uitbater is gevonden voor de Nederlandse Oostappen-vakantieparken, voorheen uitgebaat door tv-bekendheid Peter Gillis, is de rust nog niet wedergekeerd. Vorig jaar werden onder andere de horecavergunning van het park Prinsenmeer ingetrokken, waardoor het verboden werd om hier te recreeeren of te verblijven. Toch blijkt dat de ondernemer voor duizenden euro’s aan seizoensreserveringen heeft verkocht. Dat meldt Radar.

22 april '24 ( 9:03)

Oranjecamping op paardenrenbaan in Hamburg tijdens EK van de baan

De autoriteiten in Hamburg willen niet dat de paardenrenbaan in de Duitse stad tijdens het komende EK voetbal een camping wordt voor Nederlandse supporters. Ze vinden het niet veilig, laat het stadsdeel Mitte zaterdag weten aan de regionale omroep NDR.

19 april '24 (11:43)

Campers mogen vanaf november niet meer op Klein Amerika staan

Mensen die met hun camper willen overnachten op parkeerterrein Klein Amerika in Gouda hebben daar alleen dit kampeerseizoen nog tijd voor. Vanaf 1 november is het namelijk niet meer toegestaan. Zo wordt de baan vrijgemaakt voor Gouwenaars die in de binnenstad willen parken. Niet iedereen is daar echter blij mee, meldt AD.

19 april '24 (10:13)

Nieuwe exploitant Gillis-parken bekend

Het mysterie rondom de nieuwe exploitant van de Oostappen vakantieparken, van Peter Gillis, is opgelost. De nieuwe uitbater van de vakantieparken is de 41-jarige Matthijs Stevens uit Den Bosch. Hij is oud-medewerker van het advocatenkantoor dat Gillis bijstaat in de zaak tussen hem en zijn ex-vrouw Nicole Kremers, meldt NOS.

18 april '24 (13:34)

Bezwaren omwonenden van de hand gewezen: 'asielhotel' Albergen komt er gewoon

De vergunning voor het komende asielzoekerscentrum in een voormalig hotel in Albergen blijft in stand. De bestuursrechter in Zwolle wees donderdag bezwaren van omwonenden van de hand.

18 april '24 (11:25)

Amsterdam scherpt hotelbeleid aan: geen nieuwe hotels meer toegestaan

Heel Amsterdam is in het nieuwe hotelbeleid aangemerkt als ‘nee-gebied’. Dit betekent dat er geen nieuwe hotels in de stad bij mogen komen. Het doel van dit aangescherpte beleid is om overtoerisme te voorkomen. Amsterdam mag het aantal toeristenovernachtingen van 20 miljoen per jaar niet overschrijden. Voorheen hanteerde de stad een ‘nee-tenzij’-beleid in bepaalde gebieden. Dit melden de gemeente en NU.nl. 

17 april '24 ( 9:48)

Deze campings wonnen de ASCI Awards Benelux

Op 16 april was het weer tijd voor de jaarlijkse uitreiking van de ASCI Awards Benelux. De winnaars hebben de prijs uit handen van ASCI-CEO Ramon van Reine ontvangen. Kampeerders uit heel Europa hebben gestemd op hun favoriete campings, meldt ASCI.

16 april '24 (13:27)

Fletcher Hotels niet bereid om asielopvang in hotels uit te breiden

Fletcher Hotels is niet van plan om nog meer hotels in te zetten voor de opvang van asielzoekers. "We vinden het wel goed zo", zegt directeur Rob Hermans. Inmiddels worden in acht van de 115 hotels van de keten asielzoekers ondergebracht.