Limburg in trek voor vakantiehuisjes door carnaval

Het lijkt er op dat de accommodatiebranche in het zuiden van ons land weer op volle toeren kan draaien. Boekingen voor hotels en vakantieverblijven zijn gelijk aan of overstijgen het peil van voor de coronacrisis. Ondanks de gezondheidswaarschuwingen vanuit de provincie trekt carnaval dit jaar enorm veel belangstelling. Na twee jaar lockdowns en beperkingen kijken veel feestgangers uit naar de eerste zonnestralen, met of zonder praaloptocht. Dit melden NOS, 1Limburg en Pretwerk. 

Oproep burgermeester  

Burgermeester Penn-te Strake uit Maastricht riep vorig week al op tot een beperkte carnavalsviering. In het licht van de aankomende coronaversoepelingen gunde ze iedereen dit jaar een mooi feest. Deze zouden echter wel in de eigen gemeente gevierd moeten worden. De burgermeester mikt op een viering die zoveel mogelijk buiten plaatsvindt. Ook worden optochten op zondag en maandag zonder wagens uitgevoerd. 

Polonaisestorm 

Maar het blijft nog spannend of de zuidelijke provincies in staat zijn om de gigantische mensenstroom in goede banen te begeleiden. Zo meldde 1Limburg afgelopen woensdag dat toeristen massaal een korte zuidelijke vakantie hebben geboekt. Duizenden hebben een verblijf in een hotel, vakantiehuisje of attractiepark geboekt. Volgens een woordvoerder van Visit Limburg komt de bezettingsgraad van vrijdag tot maandag op zo’n 74 procent. Volgens verschillende woordvoerders kwam de piek rond 15 februari toen minister Kuipers de versoepelingen aankondigde.

Prijsstijging vakantiehuis 

De website pretwerk.nl verwacht tevens dat de prijzen voor een vakantiehuis in 2022 stabiel zullen blijven. Tijdens de pandemie zijn de prijzen gigantisch gestegen omdat buitenlandse vakantiehuisjes maar beperkt beschikbaar waren. De vraag naar binnenlandse accommedaties werd enorm. Naar verwachting zullen de huidige prijzen niet meer dan 2 tot 3 procent stijgen.

Door: Nationale Recreatiegids