Unknown Architects presenteert Duinhuis op Terschelling

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Op Terschelling is onlangs een imposant vakantiehuis gebouwd. De constructie is een combinatie tussen stijlvol design en minimale omgevingsimpact. Dit meldt architectenbedrijf Unknown Architects. 

Volgens de architecten is het gebouw een knap staaltje design. Het doel was om een huis te bouwen die van een afstandje samensmelt met het duinlandschap. Deze landschapsfusie omvat alles van de structuur tot het gebruikte kleurenpalet. Het huis bestaat in totaal uit drie elementen, waaronder een betonnen fundering, een panoramisch raam en een asymmetrisch houten dak. De houten frames voorzien de gasten van natuurlijke ventilatie en het gebouw wordt verwarmd met een duurzame warmtepomp. In de zomer is het zelfs mogelijke om afneembare zonneschermen te gebruiken voor schaduw. 

Milieu  

Om de impact op het milieu te minimaliseren hebben de architecten nagedacht over de meest efficiënte productie. Een groot deel van het huis is al gemaakt in een fabriek om de bouwtijd op de plaats zelve te beperken. De uitstoot van de uiteindelijke bouw op het eiland is hierdoor beperkt gebleven. Het is tevens het eerste huis van deze soort die op Terschelling is te vinden. Gezien de algemene belangstelling voor het klimaat is het zeer aannemelijk dat er in de toekomst meer van dit soort vakantiehuizen in Terschelling opduiken.  

Door: Nationale Recreatiegids