Stimulans voor binnenlandse vakantiebestemmingen

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Uitbaters van vakantiehuizen zien een sterke toename in het aantal binnenlandse vakantiegangers. Met oog op de onzekere coronamaatregelen kiezen Nederlanders vaker voor vakantie in eigen land. Dit meldt RTL Nieuws. 

Eerder deed ANWB al een onderzoek waaruit bleek dat Nederland de populaire vakantiebestemming is voor 2022. Voorheen trok men eerder richting Zuid-Europese landen zoals Frankrijk en Spanje. Volgens een woordvoerder van Centerparks zijn januari en februari de hoogtijdagen voor het boeken van een vakantie. Dit jaar zijn de boekingen weer op het peil van voor de coronapandemie.

Grote toename Hollandse boekingen

Aanzienlijke marktleiders binnen de branche bevestigen deze trend. Libéma, eigenaar van parken met vakantiehuisjes bij enkele safariparken, zag een stijging van 20 procent voor de Beekse bergen en 40 procent voor het Dierenbos bij Vinkel. De boekingen voor de bijkomstige resorts zijn gestegen met ruim 75 procent.  

Toch blijft er nog veel belangstelling voor vluchten warmere oorden. Volgens reisorganisatie Tui blijken Spanje, Curaçao en Griekenland geliefde keuzes voor vlotte vliegreizen. Een woordvoerder van Tui voorspelt dat consumenten meer vliegreizen zullen boeken als de reisadviezen versoepelen. Ondanks de pandemie vliegt de reisorganisatie een recordaantal van zo’n 14 keer per week richting de Antillen.

Door: Nationale Recreatiegids