Serie over opkomst Booking.com in de maak

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Producent Hollands Licht, bekend van onder meer de hitserie Hendrik Groen, heeft de verfilmingsrechten verkregen op het boek De Machine - in de ban van Booking.com. Dat heeft Hollands Licht donderdag bekendgemaakt.

Het boek vertelt over de opkomst van Booking.com, een website waar mensen een accommodatie voor hun vakantie of reis kunnen boeken. De site opereert internationaal en is in tientallen talen beschikbaar. De Machine is een reconstructie hoe de start-up van een groepje Twentse studenten uitgroeide tot een van de meest succesvolle internetbedrijven ter wereld.

NRC-redacteuren

Voor de ontwikkeling van de dramaserie zal Hollands Licht samenwerken met de schrijvers van het boek, journalisten Stijn Bronzwaer, Merijn Rengers en Joris Kooiman. Zij zijn alle drie werkzaam als redacteur bij NRC.

"Het is een buitenkans om deze serie te maken over een schijnbaar on-Nederlands bedrijf dat juist op een typisch Nederlandse effectieve en soms botte manier maar bleef groeien", aldus producent Mark Furstner. "De geschiedenis van Booking.com begint als een droom uit een jongensboek en eindigt met een angstaanjagend machtige machine."

Het is nog niet bekend wie de serie gaat maken en wanneer deze te zien zal zijn.

Door: ANP