Al 60.000 inschrijvingen voor proefreis Gran Canaria

Door Redactie Nationale recreatiegids
5 min
Er zijn al 60.000 inschrijvingen binnengekomen op 180 plekken voor een proefreis naar Gran Canaria. Dat zeggen reisorganisaties TUI en Corendon.
De reisorganisaties hadden al rekening gehouden met een stormloop op de plekken. Voor de eerste testreis naar Rhodos kreeg branchegenoot Sunweb 25.000 aanmeldingen.
 
Tijdens de reis naar Gran Canaria krijgen reizigers meer vrijheid dan bij de eerste testtrip naar het Griekse Rhodos. Daar mochten deelnemers niet van hun resort af. Op de Canarische Eilanden mogen de reizigers dat wel. Net als bij de eerste testreis worden reizigers voor vertrek en voor de thuisreis getest. Tijdens de vakantie moeten ze enkele keren een vragenlijst invullen.
 

Verwachtingen overtroffen

"Het loopt storm en overtreft zelfs onze verwachtingen. We hadden er gelukkig al rekening mee gehouden qua bereikbaarheid van de website en het inschrijfformulier. Nederland heeft overduidelijk zin in een zonvakantie", aldus een woordvoerster van TUI Nederland.
 
Volgens haar gaat het om 30.000 aanmeldingen van gemiddeld twee mensen per inschrijving. De helft van die 60.000 meldde zich bij TUI en de andere helft bij Corendon, die aantallen ontliepen elkaar niet veel. Overigens is niet gezegd dat het bij de aanmelding ook om 60.000 verschillende personen gaat. Het is mogelijk zowel bij Corendon als TUI aan te melden voor de reis. De inschrijving wordt woensdagavond gesloten. Daarna worden deelnemers geselecteerd op basis van onder meer leeftijd en geslacht.
 
"We verwachten dat de aanmeldingen deze eerste dag het hardst zijn gelopen en het tempo morgen beduidend lager zal liggen. De volgorde van binnenkomst zegt overigens niets over de selectie. Uiteindelijk hebben beide reisorganisaties maar ieder 90 plaatsen beschikbaar. De behoefte aan een redelijk normale vakantie is groot, de reizigers moeten zich wel aan de lokale coronamaatregelen van Gran Canaria houden, maar kunnen verder gaan en staan waar ze willen", zegt TUI.
 
Door: ANP