Caransa Groep laat groot nieuw hotel bouwen op Lelystad Airport

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Op de plek van het huidige Hotel Lelystad Airport gaat een nieuw, groter hotel gebouwd worden. Het nieuwe hotel van Amsterdams familiebedrijf Caransa Groep zal acht verdiepingen tellen, met op de bovenste verdieping een skybar met uitzicht op het vliegveld. Dit meldt Omroep Flevoland.

Het bestaande Hotel Lelystad Airport opende in 2005, in de verwachting dat het vliegveld al snel vakantievluchten zou gaan uitvoeren. Dit liep echter nogal wat vertraging op, en nu hoopt minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) in 2021 het startsein te kunnen geven voor deze vakantievluchten. Het huidige hotel wordt voor die tijd volledig gesloopt, waarna de Caransa Groep een nieuw hotel laat bouwen.

Dit nieuwe hotel krijgt 119 kamers, verdeeld over zes verdiepingen. Op de eerste twee verdiepingen komen een restaurant en meerdere vergaderzalen. Veertien van de hotelkamers zullen bedoeld zijn voor short-stay gasten: gasten die voor langere tijd in het hotel willen verblijven, omdat ze bijvoorbeeld een opleiding volgen bij een vliegschool. Deze kamers zijn iets groter en zullen ook beschikken over een kleine keuken.

Door: Nationale Recreatiegids