Straks minder tijdelijke contracten in hotelwezen door onzekere toekomst

Door Redactie Nationale Recreatiegids
1 min
Doordat ook hotels kampen met een onzekere toekomst, verlengt 35 procent van de Nederlandse hotels hun tijdelijke contracten niet. Het gaat hier om beëindigen van alle tijdelijke arbeidscontracten bij het aflopen ervan, zo blijkt uit onderzoek van Hotelprofesionals.  39 procent van de ondervraagde professionals verlengt een deel van de tijdelijke contracten niet en 26 procent houdt een onveranderd beleid aan ten opzichte van contracten met een bepaald termijn. Dit meldt Misset Horeca. 

HR-professionals die meededen aan het onderzoek geven aan dat zij het lastig vinden om in de huidige tijd en met een onzekere toekomst in het verschiet hun beleid aan te passen. Ook zegt bijna 90 procent dat hotels nu geen zpp’ers of uitzendkrachten in dienst hebben. 11 procent doet dat wel, maar in veel mindere mate en 4 procent doet het als vanouds.

Stagiaires in hotels

39 procent van de ondervraagde professionals zegt dat hun hotel geen stagiaires in dienst heeft. 26 procent heeft wel stagiaires in huis, maar minder dan voorheen en 35 procent heeft het stagebeleid niet aangepast. 

Door: Nationale Recreatiegids