Logo_holiday_inn_express_and_suites__logo_

Tot nu toe is Postillion de enige langs de A1 bij Deventer met een hotelvestiging, maar daar gaat rap verandering in komen. Eerder werd al aangekondigd dat ook Van der Valk zich hier gaat vestigen, en nu komt ook Holiday Inn met het nieuws een filiaal te gaan openen langs de verkeersader bij de Overijsselse Hanzestad. Het wordt meteen het eerste filiaal van de Holliday Inn-subtak Holiday Inn Express & Suites. Dit meldt de Stentor.

Het wordt een groot hotel dat de van oorsprong Amerikaanse keten gaat openen bij Deventer: 99 kamers in totaal, waarvan zestien suites (met keuken, zitkamer en apart slaapgedeelte) waar mensen langer kunnen verblijven. 
 

Holliday Inn Express & Suites: twee concepten ineen

 
Holliday Inn zit momenteel al in Nederland, onder meer met vijf filialen in Amsterdam, maar de vestiging bij Deventer wordt de eerste Holiday Inn Express & Suites. Hierbij gaat het eigenlijk om twee concepten van Holiday Inn die zijn samengevoegd: Holiday Inn Express en Holiday Inn Suites. Dit biedt bijvoorbeeld het voordeel dat mensen die in een van de suites verblijven zowel de beschikking hebben over hun eigen keuken, maar ook een ontbijtje kunnen scoren bij Express, mochten ze dat willen. In Noord-Amerika en Azië is het concept al erg populair.
 

A1 bij Deventer: populaire hotellocatie

 
Het Postillion heeft dus al een filiaal aan de A1 bij Deventer, en eerder kondigde Van der Valk aan hier ook een vestiging te gaan openen, met 140 kamers. Nu komt daar dus ook nog een Holliday Inn bij. Volgens VVV-directeur Hein te Riele is er sprake van een inhaalslag op hotelvlak in Deventer, dat al langer tegen zijn hotelcapaciteit aanloopt. Deventer is populair als vestigingsplaats voor hotels omdat het gunstig ligt ten opzichte van zowel Amsterdam als Duitsland, maar ook het feit dat er vijf internationale vliegvelden op anderhalf uur rijden van Deventer zijn helpt mee. 
 

Begin 2021 open

 
Het Holiday Inn Express & Suites-filiaal bij Deventer zal gevestigd worden in de in de ‘oksel’ van de afrit van de A1 en de snelweg, naast Wereldrestaurant A1. Begin 2021 moet het opengaan.
 
Door: Nationale Recreatiegids