Geen recreatieve toekomst voor Drents vakantiepark Holle Drift

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min
De gemeente Aa en Hunze in Drenthe ziet geen recreatieve toekomst meer voor vakantiepark de Holle Drift in Schipborg. Het plan is nu om van het vastgoed dat er staat sociale huurwoningen te maken. Dit meldt RTV Drenthe.
Vakantiepark Holle Drift, gelegen aan de oostrand van Nationaal Park Drentsche Aa, heeft achttien woningen. Eerder dit jaar verleende de gemeente Aa en Hunze nog een omgevingsvergunning aan de Holle Drift voor de oprichting van een recreatiewoning, maar nu slaat de gemeente toch een andere weg in. 
 

Regio Deal

 
Het past binnen het beleid van de Regio Deal Focus op Vrijetijdseconomie (PDF), een samenwerkingsverband tussen verschillende Drentse overheden – waaronder gemeente Aa en Hunze –, dat ernaar streeft goede vakantieparken te laten excelleren, en de mindere loten af te stoten. Of, zoals bij de Holle Drift gebeurt, om te vormen naar een woonbestemming.
 
Het is nog niet duidelijk vanaf wanneer de Holle Drift door het leven gaat als woonwijk. Daarover is de gemeente nog in overleg met de eigenaar van het park. 
 
Door: Nationale Recreatiegids