Een populaire accommodatie runnen? Open een stadscamping!

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

Stedentrips doen het de laatste jaren erg goed op de vakantiemarkt. Het klassieke model van een paar dagen weg naar een goed bereikbare stad en dan overnachten in een fijn hotel of hostel. Maar liefst 70% van de toeristen doet dit, maar alternatieve accommodaties worden steeds populairder. Neem de stadscamping, die steeds vaker citytrippers mag verwelkomen. Dit blijkt uit onderzoek van kampeerspecialist ACSI.

Vakantie 

Nederlanders houden van kamperen en gaan massaal op reis. Volgens NBTC Holland Marketing trokken er de afgelopen herfstvakantie maar liefst 1,5 miljoen Nederlanders erop uit. De helft van hen genoot van een korte vakantie in het buitenland, de overige 750.000 mensen ging een paar dagen in eigen land op pad. 
 
Met in veel gevallen slechts een week vakantie is voor zo'n periode een stedentrip populair; dit type reis groeide de afgelopen jaren vier keer sneller dan overige reistypes. 
 

Stadscamping

Uit het onderzoek van ACSI onder ruim 12.000 respondenten blijkt bijna 80 % van hen 'de nabijheid van een levendige stad of dorp' het belangrijkste selectiecriterium vindt voor een camping. Daarnaast vindt ruim 40% de aanwezigheid van culturele bezienswaardigheden belangrijk, die in een stad natuurlijk voor het oprapen liggen. 
Deze redenen, plus dat overnachten op een camping vaak vele malen goedkoper is dan in een hotel, verklaren waarom de stadscamping populairder is dan ooit. 
 

Door: Nationale Recreatiegids