Inval FIOD bij hoofdkantoor Ooststappen Groep, controles bij vakantieparken

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
De fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) heeft gisteren bij het hoofdkantoor van vakantieparkexploitant Ooststappen Groep in het Limburgse Asten een inval gedaan. Daarnaast werden er controles uitgevoerd bij acht vakantieparken, waarbij onder meer illegale huisvesting van arbeidsmigranten ontdekt werd. Dit melden Omroep Brabant en het Brabants Dagblad.
De controles vonden onder meer plaats op vakantiepark Prinsenmeer in Asten, vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel, camping De Brugse Heide in Valkenswaard en bij vakantiepark Marina Beach in Valkenswaard.
 

Illegale bewoning

 
In totaal waren er tweehonderd mensen betrokken bij de acties, waarbij er overtredingen op het gebied van brandveiligheid aan het licht kwamen, en er auto's, administratie en een vuurwapen in beslag werd genomen. Bij de vier hiervoor genoemde vakantieparken werd illegale bewoning door arbeidsmigranten vastgesteld.
 

Telefoon uitgezet

 
De directeur van de Ooststappen Groep, Jos Mennen, reageerde vanaf zijn vakantieadres op de inval en controles. Volgens het Brabants Dagblad gaf hij aan niet te weten wat er aan de hand was. Zakenblad Quote probeerde een andere eigenaar van de Ooststappen Groep, Peter Gillis, te bereiken: die had z'n telefoon uitgezet.
 
Door: Nationale Recreatiegids