Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Hotel en horeca in Koepelgevangenis Arnhem

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Eerder bood het onderdak aan terechtgestelden en asielzoekers, straks aan toeristen: de monumentale Koepelgevangenis in de Arnhemse wijk Lombok moet in het najaar van 2021 opengaan als hotel. Dat heeft de nieuwe eigenaar van het gebouw, European Hospitality Management Group BV (EHM Group) laten weten. Dit meldt de Gelderlander.
De gevangenis was eerder in handen van Ter Steege Gebiedsontwikkeling en Explorius Vastgoedontwikkeling (onderdeel van Nijhuis Bouw), die het in juni 2018 overnamen van het Rijksvastgoedbedrijf. Toentertijd waren er nog plannen het gebouw in te vullen met woningen en cultuur. Die focus wordt nu verschoven naar plannen om horeca en een hotel te huisvesten in het Rijksmonument uit 1886.
 

Niet het eerste bajeshotel

 
Helemaal nieuw is het concept niet: in Nederland zijn nu al zeker een vijftal plekken waar mensen kunnen overnachten in een voormalige penitentiaire inrichting. Zo zit in de voormalige gevangenis van Hoorn nu al een combinatie van hotel en horeca. Verder is in de Blokhuispoort in Leeuwarden het Alibi Hostel te vinden, heeft Almelo het hotel Huis van Bewaring en kan er in het voormalige Arresthuis van Roermond een Van der Valk gevestigd. 
 

Bijlmerbajes

 
Het bekendste gevangenishotel van Nederland is vermoedelijk The Movement Hotel, dat is gehuisvest in de voormalige Bijlmerbajes, waar ooit roemruchte criminelen als Klaas Bruinsma, Willem Holleeder en Pistolen Paultje zaten. Het is tevens de plek waar op locatie de theatervoorstelling Gevangenis Monologen is te zien, van 7 mei tot en met 8 juni. 
 
Door: Nationale Recreatiegids
 
20 juni '24 (10:58)

Gemeente voert handhavingscontrole uit op Villapark Panjevaart

Villapark Panjevaart wordt de afgelopen jaren niet meer recreatief gebruikt, maar voor huisvesting van arbeidsmigranten. De gemeente Halderberge voerde deze week een handhavingscontrole uit om vast te stellen wie er op het Villapark verblijven en waar. Dit meldt de gemeente. 

19 juni '24 (14:24)

EuroParcs start met bouw Enkhuizerzand: dit gaat er allemaal gebeuren

Een langlopend project in de gemeente Enkhuizen wordt nu ingekleurd. De afgelopen maanden is vakantieparkexploitant EuroParcs druk bezig geweest om een deel van het Enkhuizerzand klaar te stomen voor de bouw van een vakantiepark. Daar komen in totaal 126 vakantiewoningen te staan. Ook wordt het recreatiegebied op de schop genomen, melden gemeente Enkhuizen en Ons Westfriesland.

19 juni '24 (11:42)

Bungaloweigenaar moet zonnepanelen van dak vakantiehuis verwijderen

De rechtbank in Noord-Holland heeft bepaald dat de eigenaar van een bungalow op vakantiepark ‘t Geestemerambacht in Schoorldam de zonnepanelen op het dak moet verwijderen. Dit zou in strijd zijn met de erfpachtvoorwaarden, meldt Solar Magazine.

18 juni '24 (14:19)

Provincie Zeeland vraagt Roompot af te zien van verhuizing

De provincie Zeeland roept Roompot Vakantieparken op af te zien van de voorgenomen verhuizing van het hoofdkantoor van Goes naar Amsterdam. Gedeputeerde Staten wijzen onder meer op de gevolgen voor het personeel als het recreatiebedrijf de verhuizing doorzet.

18 juni '24 (10:13)

Camping in Ermelo eerste in Nederland met predicaat hofleverancier

Bakkers en bloemisten gingen deze onderneming al voor. Nu kan een camping in Ermelo zich ook achter deze bedrijven scharen. Camping De Paalberg heeft als eerste en momenteel ook enige camping de onderscheiding als hofleverancier ontvangen. “Het is alsof we de Champions League hebben gewonnen.” Dat meldt RTL Nieuws.

18 juni '24 ( 9:48)

NVM: run op vakantiewoningen nam af in 2023

Vorig jaar zijn er een derde minder vakantiewoningen verkocht dan in 2022. Daarmee zijn de aantallen lager dan in de topjaren 2021 en 2022. Dit blijkt uit het onderzoeksrapport ‘De Nederlandse markt voor recreatiewoningen, 2023’ van NVM. Wel is de gemiddelde prijs voor een vakantiewoningen licht gestegen in vergelijking met 2022. In 2023 betaalde je gemiddeld 228.000 euro voor een vakantiewoning. Dat meldt NVM.

17 juni '24 (11:28)

Vermoedelijke brandstichting op vakantiepark Hooge Mierde

Afgelopen zaterdagavond woedde er een brand in twee chalets op vakantiepark Zwartven aan de Park Zwartven in Hooge Mierde. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken. Er waren geen mensen in de chalets doen de brand uitbrak, meldt 112Brabant.

14 juni '24 (12:51)

Plekje op camping Prinsenmeer kan worden geboekt, maar is nog wel even dicht (dus doe het niet)

Na maanden heeft de nieuwe exploitant van Camping Prinsenmeer in Ommel een vergunning aangevraagd. Dat laat de gemeente Asten weten, meldt Omroep Brabant. De nieuwe uitbater nam de camping over van televisiebekendheid Peter Gillis. Ondanks dat deze nog enige maanden gesloten blijft, kan je nog steeds een vakantie boeken via de website.

14 juni '24 ( 8:54)

Roompot betaalde 1,4 miljoen euro te weinig toeristenbelasting

Roompot moet aan de Zeeuwse gemeente Noord-Beveland 1,4 miljoen euro extra toeristenbelasting betalen voor de jaren 2019 tot en met 2022. Het vakantiepark had in die periode te weinig afgedragen aan de gemeente.

13 juni '24 (15:01)

Leonardo Hotels breidt uit met 12 Nederlandse hotels

Leonardo Hotels breidt flink uit in Nederland door de overname van Zien Group, inclusief 12 hotels. Hierdoor groeit hun portfolio in de Benelux tot 28 hotels. Vijf van de nieuwe aanwinsten liggen in Amsterdam, en er komen ook hotels in Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen en Maastricht bij. Deze overname brengt 1.522 kamers extra, wat het totaal in Nederland en België op 4.161 kamers brengt. De transactie wordt in kwartaal 3 in 2024 verwacht en sluit aan bij Leonardo's groeistrategie in de Benelux.