Normal_gevangenis_monologen_2__poging_2

Wegens groot succes keert de muziektheatervoorstelling Gevangenis Monologen terug met een nieuwe reeks, ditmaal in de Bijlmerbajes. De cast zal bestaan uit Mingus Dagelet, Hamda Belgaroui en Birgit Schuurman in de cast. Dit meldt Ideefix Studio's. 

De makers hebben gekozen om alle voorstellingen in de Bijlmerbajes te laten plaatsvinden vanwege de aangekondigde sloop en het feit dat het hoofdpersonage vast heeft gezeten in de beruchte gevangenis. De voorstelling zal ondersteund worden door een expositie over het gevangeniswezen. Middels nabeschouwingen kunnen bezoekers dit jaar kennismaken met de echte mensen achter de verhalen. 
 

Nieuwe verhalen

 
Christine Otten en Herman Koch, die verantwoordelijk zijn voor het scenario, trokken in 2017 met hun voorstelling al volle zalen in leegstaande gevangenissen. Dit jaar brengen ze nieuwe verhalen achter slot en grendel. In Gevangenis Monologen 2 staat het waargebeurde verhaal van Jack centraal. Een roofoverval met een catastrofale afloop doet het leven van Jacqueline (Birgit Schuurman) en Jack (Mingus Dagelet) ontsporen. In de voorstelling wordt teruggekeerd naar de Bijlmerbajes de plek waar hij lange tijd vast zat om zijn verhaal en dat van zijn slachtoffers en familie te vertellen.
 

Brug slaan

 
De voorstelling wil een brug slaan tussen gedetineerden en de wereld buiten de gevangenis, door het publiek in de gevangenisomgeving in de huid van gevangenen te laten kruipen. Gevangenis Monologen was in 2017 met 25 uitverkochte voorstellingen (waaronder in de Bijlmerbajes) in vier verschillende steden een groot succes. De kaartverkoop voor Gevangenis Monologen 2 is inmiddels gestart. 
 
Door: redactie Nationale Recreatiegids