Airbnb gaat geld steken in onderbezochte regio’s

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min
Airbnb wil meer internationale toeristen trekken naar Nederland, en gaat daarom geld steken in wat het verhuurplatform zelf de ‘onderbezochte regio's van Nederland’ noemt. Als eerste krijgt een drietal Van Gogh-locaties in Noord-Brabant geld van Airbnb. Dit meldt RTL Nieuws.
Het gaat om 25.000 euro, dat door Airbnb wordt geschonken aan de Van Gogh Heritage Foundation. Deze organisatie beheert het erfgoed van Vincent van Gogh in Noord-Brabant. De schilder werd geboren in de provincie en woonde en werkte er een groot deel  van zijn leven. De Foundation kreeg niet eerder zo’n grote donatie, zo zegt directeur Frank van den Eijnden in het artikel. Van den Eijnden laat weten dat het geld zal worden geïnvesteerd in drie erfgoedlocaties: het Vincentre in Nuenen, het Van GoghHuis in Zundert en de Van Gogh Kerk in Etten-Leur.
 

Verschuiven toeristenfocus

 
Van den Eijnden hoopt dat impuls ertoe leidt dat er nog meer cultuurreizigers richting Brabant komen. Airbnb hoopt ermee de toeristenfocus te verschuiven van Amsterdam naar minder bezochte plekken in Nederland. Het verhuurplatform is groot in de hoofdstad, maar ligt daar ook het meest onder vuur door het ontwrichtende karakter dat de aanwezigheid van het platform in sommige delen van de hoofdstad heeft. Mensen die woningen voor vakantieverhuur via Airbnb aanbieden doen dit vaak langer dan de toegestane zestig dagen, en aan meer mensen dan mag. Sinds kort mogen gemeenten boetes tot 83.000 euro uitdelen bij overtreding rond de regels van onderverhuur.
 
Door: Nationale Recreatiegids