Best onderzoekt mogelijkheid kamperen festivalterrein Aquabest

Door Redactie Nationale Recreatiegids
5 min
In het festivalseizoen, van 1 april tot en met 1 oktober, wordt er tijdens evenementen op Aquabest  volop wildgekampeerd in de omgeving van het Noord-Brabantse recreatiegebied. Veel omwonenden klagen over overlast. De gemeente Best gaat nu kijken of het kamperen gereguleerd kan worden. Dit meldt het Eindhovens Dagblad.
Het kampeerverbod wordt met voeten getreden door bezoekers van festivals en muziekevenementen die op Aquabest plaatsvinden. Volgens goed Nederlands gebruik wordt dit nu veelal gedoogd, iets waar de omwonenden niet altijd even content mee zijn. De burgemeester van Best, Hans Ubachs, heeft nu te kennen gegeven het kamperen op Aquabest te willen reguleren. 
 

Aanvliegroute

 
Momenteel mag dat niet, omdat het terrein onder een aanvliegroute van het nabijgelegen Eindhoven Airport ligt. Maar daar ziet Ubachs niet een al te groot obstakel in: “Het gebeurt echter zelden dat er 's nachts vliegtuigen overvliegen, dus we willen kijken of daar een mouw aan te passen valt. Uiteraard moet wel rekening gehouden worden met militaire vluchten, die zowel overdag als 's nachts kunnen plaatsvinden.”
 

Trillingen affilteren

 
Met nieuw beleid wil Ubachs zowel de organisatoren van evenementen tegemoetkomen, als ook de omwonenden. Tegenover het reguleren van kamperen staat dat het aantal evenementen dat jaarlijks nog op Aquabest mag plaatsvinden, omlaag gaat van twaalf naar tien. Daarnaast moet de overlast van lage tonen worden aangepakt, vindt Ubachs: "De trillingen geven overlast, niet eens zozeer in geluid, maar mensen voelen ze. Daarom moeten ze worden afgefilterd."
 

Geen meerdaagse festivals

 
De eerstvolgende festivals die gepland staan op het terrein van Aquabest zijn het Pussy Lounge Wintercircus (16 maart), Supersized Kingsday Festival (27 april) en Lakedance (18 mei). Meerdaagse festivals staan niet op de planning. 
 
Door: Nationale Recreatiegids