Social media laat zien: Center Parcs zit in het DNA van veel Nederlanders

Door Redactie Nationale Recreatiegids
6 min

De aankondiging van Center Parcs dat het zeven van zijn grootste vakantieparken gaat renoveren houdt de gemoederen flink bezig op social media. Velen hopen dat de "typische Center Parcs-sfeer" behouden blijft, zo valt op te maken uit berichten op Facebook. Dit meldt de NOS.

Veel Nederlanders hebben ooit gebivakkeerd in een Center Parcs-bungalow; een midweekje weg met familie, een weekend bier drinken met vrienden, heidagen met het bedrijf: Center Parcs leent zich voor veel. Het was dus te verwachten dat de gisteren aangekondigde renovatieplannen (à 500 miljoen euro) de meningenmachine op social media zou aanwakkeren. Velen zijn blij met het verbouwingsvoornemen, zo lang er maar niet te véél verandert. 
 

Niet zo boerig als een camping

 
Zo zegt Imre Kruis-Blijerveld, die al sinds haar jeugd Center Parcs bezoekt, en er nu met haar eigen gezin komt: "Ik hoop dat ze de typische Center Parcs-sfeer kunnen behouden. Het is juist nostalgisch: de bungalows hebben een knullig sfeertje. Ik denk dat dat mensen trekt: ze kunnen zichzelf zijn. Voor de mensen die kamperen niet zien zitten, is het nét iets luxer dan een tent en niet zo boerig als een camping." Lichtjes sleutelen aan de inrichting kan volgens haar overigens geen kwaad: "Je zit binnen op tuinmeubelen. Als je een film wil kijken, zit dat voor geen meter."
 

Dronken dansen op het dak

 
Gerbrand Minkjan herinnert zich vooral de weekenden met vrienden die gecentreerd waren rondom het thema 'bier': "Tijdens die weekenden waren we jong en onsterfelijk", zegt hij lachen. "Zo stond ik ooit binnen een uur op het dak van een huisje te dansen. Mijn vrienden dachten dat het niet kon, maar ze hadden het fout. We liepen 's nachts dronken door het park, tussen de huisjes met slapende gezinnen. Ik hoop dat die sfeer er straks nog steeds is."
 

Dertig jaar dezelfde kleuren

 
Toch is de teneur vooral dat renovatie per saldo een goede zaak zou zijn voor Center Parcs. Rick Manten, al drie decennia een trouwe bezoeker: "Het was een beetje troosteloos. Toen ik in december in het park kwam, was de inrichting nog precies hetzelfde als dertig jaar geleden. De meubels en de kleurkeuze zijn heel gedateerd." Hij vulde een bezoekersenquête in die er niet om loog. Lachend: "Ik denk dat ze daarnaar geluisterd hebben."
 
Door: redactie Nationale Recreatiegids