Britse prijzen voor twee Nederlandse campings

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Sinds 2016 worden tijdens de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht de van origine Britse Alan Roger Awards uitgereikt aan de beste campings van Europa. Prijzen waren er onder andere voor Camping De Papillon en Vakantiepark Koningshof. Dit meldt Pretwerk.
Camping De Papillon, gelegen aan de grens met Duitsland bij het Overijsselse Denekamp, won de prijs voor mooiste landschapscamping van Europa. Voor deze Country Award werd met name gelet hoe de camping zich verhoudt tot het omliggende land. In het juryrapport werd De Papillon werd geprezen om z'n aantrekkelijke ligging die zich uitstekend leent om het omliggende gebied te verkennen. Daarnaast veel de grote visvijver met het zandstrand zeer in de smaak.
 
Ook bij de Progress Awards was een Nederlandse camping terug te vinden. Vakantiepark Koningshof bij het Zuid-Hollandse Rijnsburg werd hierbij geselecteerd als 'highly commended runner-up'. Met name het Polderhuis, het nieuwe centrumgebouw van het vakantiepark, kon op veel waardering rekenen. Het is een plek bedoeld voor zowel toeristen als mensen die in de omgeving wonen. De architectuur van het gebouw is geïnspireerd op de bollenkassen en polderschuren, en sluit zo goed aan de omgeving. 
 
De Alan Rogers Campsite Awards worden sinds 2004 uitgereikt, en zijn vernoemd naar Alan Rogers, een grootheid op camping- en kampeergebied, die in 2000 overleed. Hij is onder meer bekend geworden van de Alan Rogers Guides, een invloedrijke campinggids die sinds 1968 uitkomt. 
 
Door: redactie Nationale Recreatiegids