Ook vakantiewoningen vallen onder de energiebesparingsplicht

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Onder veel eigenaren van vakantiewoningen blijkt grote onduidelijkheid te bestaan over de energiebesparingsplicht die sinds begin dit jaar van kracht is. De Vereniging van Recreatieondernemers Nederland (RECRON) komt daarom nu met een aparte website met betrekking tot dit onderwerp. Dit meldt RECRON.
De vereniging laat weten steeds meer vragen te krijgen die gaan over de energiebesparingsplicht in relatie tot vakantiewoningen en verhuurobjecten. Deze plicht is onderdeel van artikel 2.15 van het Activiteitenbesluit Wet Milieubeheer, die bedrijven en instellingen verplicht energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder. De wet is sinds 1 januari van kracht, en kent ook een informatieplicht: iedere inrichting die onder de energiebesparingsplicht valt moet voor 1 juli 2019 een rapport opsturen naar het bevoegd gezag. 
 
Voor iedereen in de recreatiesector die met vragen zit rondom dit thema heeft RECRON nu een aparte websitepagina in het leven geroepen: www.recron.nl/energiebesparingsplicht. De vereniging zal de informatie hier komende tijd verder uitbreiden, en zo nodig actualiseren.
 
Door: redactie Nationale Recreatiegids