Veel meer gasten voor Nederlandse campings en hotels afgelopen zomer

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Nederlandse campings en hotels hadden het een stuk drukker deze zomer dan vorig jaar. In de maanden juli en augustus boekten ze een plus qua gasten en het aantal overnachtingen. Ook bungalowparken deden het goed. Dit meldt RTL Nieuws.

De cijfers zijn afkomstig uit het Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd 2018 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Hieruit komt onder andere naar voren dat het aantal campinggasten in de zomermaanden steeg met elf procent, naar 1,7 miljoen. Het aantal overnachtingen groeide naar 10,5 miljoen. Onder campinggasten was met name Zeeland populair, gevolgd door Gelderland.

Ook hotels zagen een duidelijke plus: zij trokken 5,8 miljoen gasten deze zomer, een groei van vijf procent ten opzichte van 2017.  Het aantal overnachtingen steeg met nog iets sterker, namelijk met zeven procent, naar 10,8 miljoen.

De bungalowparken in Nederland zaten ook in de lift, daar kwamen vier procent meer bezoekers op af vergeleken met een jaar eerder. In de branche als geheel leidde dit tot een omzetstijging.

Door: redactie Nationale Recreatiegids