Één op zes Airbnb-hosts werkzaam in creatieve sector

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Uit nieuwe data van Airbnb blijkt dat ongeveer één op de zes Airbnb-hosts (zestien procent) werkzaam is in de creatieve sector. Voor hen is het verhuren van woonruimte een belangrijke extra inkomstenbron naast hun werk als kunstenaar, filmmaker, artiest, designer of muzikant. Dit meldt Misset Horeca.

Nederland is na China (twintig procent) en Israël (achttien procent) wereldwijd het land met het hoogste percentage Airbnb-hosts dat werkzaam is in de creatieve sector. Voor veel van hen is het verhuren van de woning een belangrijke extra geldstroom, zo stelt Airbnb. Hadi Moussa, algemeen directeur Noord-Europa van Airbnb: "We zijn trots op de ondersteunende rol van Airbnb in het verzorgen van extra inkomsten voor duizenden gepassioneerde en creatieve hosts in Nederland en de actieve bijdrage die zij leveren aan de culturele en creatieve instellingen in Nederland."

Ook Airbnb Experiences, een subplatform Airbnb, is geliefd bij de creatieve verhuurder. Via die weg kunnen hosts activiteiten en ervaringen aanbieden aan kleine groepen gasten, of ze attenderen op hotspots in de buurt. Momenteel is 43 procent van de Experiences gerelateerd aan kunst en cultuur, zoals live-concerten, fotografie-excursies, en street art tours. Verder deelt 86 procent van de Airbnb-hosts met een creatieve achtergrond culturele hotspots met zijn gasten.

Door: redactie Nationale Recreatiegids