Nieuwe Trekkershuttenkaart is uit – en nog steeds onmisbaar in het digitale tijdperk

Door Redactie Nationale Recreatiegids
5 min
De nieuwe Trekkershuttenkaart is uit. Deze geactualiseerde uitgave geeft een overzicht van alle Trekkershuttenlocaties per 1 januari 2020. De papieren kaart met de contactgegevens van alle bedrijven met Trekkershutten is nog steeds een gewild item. Dit meldt de Groene Koepel.
De analoge kaart is handig bij het vooraf plannen van een route. En onderweg kan zonder internetverbinding met de kaart altijd een Trekkershut worden gevonden. De kaart bevat 750 Trekkershutten op 250 locaties in de Benelux en Duitse Eifel 
 

Trekkershutten

 
Een Trekkershut® is per nacht te huur, ideaal voor een fiets- en wandeltocht of voor een spontaan weekendje weg. Naast de welbekende eenvoudige Trekkershutten zijn er ook bijzondere hutten in het netwerk, qua design of met meer faciliteiten, zoals een keukentje of sanitair. De Trekkershutten staan op heel diverse locaties, van Natuurkampeerterreinen tot grote familiecampings. Zo is er altijd een Trekkershut te vinden met het gewenste comfort. 
 

Analoog en digitaal

 
De overzichtskaart is te koop en in een aantal (reis)boekwinkels en via de website van Trekkershutten. Hier zijn in aanvulling op de kaart ook de uitgebreide gegevens van alle Trekkershutten en de locaties te vinden. Daarnaast zijn ook steeds meer Trekkershutten online te boeken via de website.
 

De Groene Koepel

 
Het netwerk van Trekkershutten wordt beheerd door Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur. In de huidige, sterk veranderende recreatiemarkt zet De Groene Koepel zich in voor de ‘groene verblijfsaccommodaties’. Onder de vier kernwaarden natuurbeleving, duurzaamheid, cultuurhistorie en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) zijn binnen De Groene Koepel vertegenwoordigd: de Natuurkampeerterreinen, de GroepsNatuurkampeerterreinen, de Trekkershutten en het DGK Lab.
 
Door: Nationale Recreatiegids