Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Genieten van een rondvaart door de Amsterdamse grachten

Door Fleur Zomer
schedule 8 min
location_on [xx]km
rondvaart amsterdam
Wanneer je aan Amsterdam denkt, dan zullen de iconische grachten waarschijnlijk een van de eerste dingen zijn die in je opkomen. Er is geen enkele andere stad in de wereld, waarbij je dit bijzondere netwerk van kanalen tegenkomt. Oorspronkelijk waren de grachten vooral bedoeld om goederen te vervoeren, maar tegenwoordig hebben ze ook een onweerstaanbare aantrekkingskracht op de enorme aantallen toeristen vanuit de hele wereld. De grachten zijn ook onlosmakelijk verbonden met de Amsterdamse wallen, geschiedenis en cultuur van de hoofdstad. We nemen je in dit artikel mee naar het ontstaan van de grachten en geven je tips voor de ultieme beleving die een rondvaart te bieden heeft.

De historie van de grachten in Amsterdam

Ze zijn er al eeuwenlang: de Amsterdamse grachten. In de 17e eeuw werd begonnen met de aanleg om de vele pakhuizen efficiënt te kunnen bevoorraden. Het tijdperk staat bekend staat als de Gouden Eeuw van Nederland, en dat heeft te maken met het feit dat de hoofdstad een enorme groei doormaakte. Tijdens deze periode was Amsterdam dan ook een van de rijkste en meest invloedrijke steden ter wereld, en de grachten waren noodzakelijk om de stad verder te ontwikkelen en uit te breiden. De grachten dienden niet alleen als transportwegen, maar ook als bescherming en als een manier om huizen te bouwen op kunstmatig gecreëerde eilanden. De elegante herenhuizen en grachtenpanden langs de kanalen zijn een symbool van de welvaart en de smaak van die tijd. Vandaag de dag staan de grachten op de UNESCO Werelderfgoedlijst vanwege hun historische en culturele betekenis.

De ultieme beleving met een rondvaart door de grachten

Ben je op zoek naar een speciale manier om te ervaren hoe bijzonder de Amsterdamse grachten zijn? Dan mag een rondvaart door de Amsterdamse grachten natuurlijk niet ontbreken! Vanaf het water heb je namelijk een bijzonder fraai perspectief op de grachtenpanden en andere iconische gebouwen van de hoofdstad, en krijg je een goed beeld van het belang van de grachten bij het uitgroeien van Amsterdam tot een echte metropool. Uiteraard kun je ervoor kiezen om zelf een boot te huren en op eigen gelegenheid door de grachten te varen, maar wanneer je van alle gemakken voorzien wilt zijn en ook geïnteresseerd bent in meer achtergrondinformatie, biedt een rondvaart de ideale uitkomst.

De mogelijkheden van een rondvaart in Amsterdam

Er zijn diverse mogelijkheden bij het kiezen voor een rondvaart in Amsterdam. Er zijn inmiddels veel aanbieders met een groot aantal verschillende rondvaartboten, van klein tot groot. Welke je kiest, hangt natuurlijk af van de grootte van het gezelschap waarmee je gaat varen. Voor een intieme en persoonlijke ervaring, is het aan te raden om aan boord te stappen van een kleiner schip. Met een sloep of een salonboot heb je dan de perfecte oplossing. Je wordt begeleid door een ervaren schipper die je de mooiste plekken laat zien, en je ook alles kan vertellen over de grachten, gecombineerd met de kenmerkende Amsterdamse humor.

Een leuke tip voor een rondvaart in het donker is de mogelijkheid die je hebt tijdens het Amsterdam Light Festival. Dit jaarlijkse evenement staat in het teken van verschillende lichtkunstwerken in de stad, waarbij ook de historische grachtenpanden en andere kenmerkende gebouwen worden verlicht. Vanaf het water gezien, bijvoorbeeld met een rondvaart, krijg je dan een heel ander zicht op het evenement, dan wanneer je dit lopend doet. Het leuke is dat deze rondvaarten buiten het vaarseizoen plaatsvinden, zodat je ook in de donkere maanden een leuk uitje hebt op het water.

Kortom: een rondvaart door de grachten in Amsterdam is een unieke gelegenheid om meer te ontdekken van de hoofdstad: van alle facetten van de historie en cultuur van de hoofdstad tot moderne architectuur. Vergeet niet dat het slim is om op tijd te boeken, zeker in de drukke zomermaanden, zodat je zeker bent van een plekje voor een onvergetelijk moment!

21 juni '24 (14:36)

Topactiviteiten voor een weekendje weg in eigen land

Nederland heeft zoveel moois te bieden: bruisende steden tot rustgevende natuurgebieden. Een weekendje weg in eigen land is de perfecte manier om te ontspannen, nieuwe plekken te ontdekken en quality time door te brengen met vrienden of familie. Hier delen we enkele topactiviteiten voor een onvergetelijk weekend weg, zonder dat je de grens over hoeft.

08 mei '24 (11:53)

Boek Jan Smit of Henk Dissel voor een onvergetelijk feest

Jan Smit en Henk Dissel zijn bekende Nederlandse artiesten die een feestje kunnen maken van elke gelegenheid. Als je op zoek bent naar manieren om je feest tot een succes te maken, kun je overwegen om Jan Smit boeken of Henk Dissel boeken als artiesten. In dit artikel bespreken we waarom het boeken van deze artiesten voor je feest een geweldig idee is en hoe je het meeste uit hun optredens kunt halen.

08 mei '24 (11:49)

Unieke en inspirerende vergaderruimtes in Utrecht

Bij het kiezen van een unieke vergaderlocatie in Utrecht is het belangrijk om een plek te vinden die creativiteit en innovatie bevordert. Utrecht herbergt een aantal van de meest inspirerende vergaderruimtes die deze eigenschappen perfect combineren. In dit blog bekijken we drie van deze bijzondere plekken: het Paushuize, de Geertekerk en Huize Molenaar. Deze locaties bieden unieke ervaringen die een vergadering naar een hoger niveau tillen.

06 mei '24 ( 8:43)

Voordelen van het huren van een stretchtent voor jouw bruiloft

Het huren van een stretchtent voor je bruiloft is een beslissing die zowel praktische als stijlvolle voordelen biedt. Deze tenten zijn perfect voor elk type bruiloft, van intieme bijeenkomsten tot grote feesten. Ze passen moeiteloos in verschillende omgevingen. In deze blog bespreken we waarom een stretchtent huren een slimme keuze is voor jouw speciale dag.

26 april '24 ( 9:17)

Plezier en vermaak ondanks slecht weer – de 5 beste activiteiten in Nederland

Slecht weer kan verveling veroorzaken, vooral in het weekend en op feestdagen. Toch zijn plezier en vermaak ook bij slecht weer heel goed mogelijk. Het is gewoon een kwestie van de beste activiteiten vinden om de regen buiten de deur te houden. Hier zijn de 3 beste activiteiten in Nederland die het plezier erin houden.

24 april '24 (10:59)

Ontdek de schoonheid van Natuurgebied de Rottemeren

Stap uit de dagelijkse drukte en dompel jezelf onder in de pracht van natuurgebied de Rottemeren. Gelegen op een steenworp afstand van Recreatiepark de Koornmolen, biedt dit prachtige gebied een uitnodigende uitvlucht voor liefhebbers van natuur en avontuur.

05 april '24 (13:55)

Herontdek de vakantieparken in Nederland

Of je nu op zoek bent naar een ontspannen weekendje weg of een langere vakantie met familie of vrienden, de vakantieparken in Nederland bieden voor ieder wat wils. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van het perfecte vakantiepark en wat maakt de Nederlandse parken zo bijzonder? Lees verder voor handige tips en ontdek de uitstekende kwaliteit van vakantieparken in Nederland.

02 april '24 (14:53)

Mythologie in moderne recreatie: De tijdloze aantrekkingskracht van Olympus

Mythologie heeft van oudsher een cruciale rol gespeeld in onze cultuur en entertainment, en verhalen over goden, helden en mythische wezens hebben door de eeuwen heen mensen altijd gefascineerd. Deze eeuwenoude verhalen blijven een bron van inspiratie voor moderne vrijetijdsbestedingen, waaronder videogames, attractieparken en avontuurlijke activiteiten. In dit artikel duiken we in de manier waarop de rijke verhalen van de Griekse mythologie, met in het bijzonder de verwijzingen naar de Olympus, hedendaagse recreatie blijven beïnvloeden en verrijken.

27 maart '24 ( 8:56)

Goede tips voor het veilig aansteken van de BBQ

Zomerweer en BBQ, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Heerlijk in de tuin met vrienden, familie of collega's genieten van het weer en ondertussen lekker eten en kletsen. Zie jij er ook zo naar uit? In dit artikel geven we enkele tips voor het veilig aansteken van de BBQ.

25 maart '24 ( 8:00)

Deze drie technische tips maken je leven makkelijker

Technologie staat voor alles, maar je moet het wel omarmen. Nu is de ene technische innovatie de andere niet, maar er zijn vele die je leven een stuk kunnen vergemakkelijken. Van een slimme meter tot smartwatches, in sommige gevallen kunnen we ons bijna niet meer voorstellen hoe het leven zonder was. Nu is niet elke tip even bruikbaar, maar hier een verzameling van zaken die ervoor gaan zorgen dat jij net iets meer tijd in een dag hebt. Lees snel verder welke zaken dat zijn.