Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Genieten van een rondvaart door de Amsterdamse grachten

Door Fleur Zomer
schedule 8 min
location_on [xx]km
rondvaart amsterdam
Wanneer je aan Amsterdam denkt, dan zullen de iconische grachten waarschijnlijk een van de eerste dingen zijn die in je opkomen. Er is geen enkele andere stad in de wereld, waarbij je dit bijzondere netwerk van kanalen tegenkomt. Oorspronkelijk waren de grachten vooral bedoeld om goederen te vervoeren, maar tegenwoordig hebben ze ook een onweerstaanbare aantrekkingskracht op de enorme aantallen toeristen vanuit de hele wereld. De grachten zijn ook onlosmakelijk verbonden met de Amsterdamse wallen, geschiedenis en cultuur van de hoofdstad. We nemen je in dit artikel mee naar het ontstaan van de grachten en geven je tips voor de ultieme beleving die een rondvaart te bieden heeft.

De historie van de grachten in Amsterdam

Ze zijn er al eeuwenlang: de Amsterdamse grachten. In de 17e eeuw werd begonnen met de aanleg om de vele pakhuizen efficiënt te kunnen bevoorraden. Het tijdperk staat bekend staat als de Gouden Eeuw van Nederland, en dat heeft te maken met het feit dat de hoofdstad een enorme groei doormaakte. Tijdens deze periode was Amsterdam dan ook een van de rijkste en meest invloedrijke steden ter wereld, en de grachten waren noodzakelijk om de stad verder te ontwikkelen en uit te breiden. De grachten dienden niet alleen als transportwegen, maar ook als bescherming en als een manier om huizen te bouwen op kunstmatig gecreëerde eilanden. De elegante herenhuizen en grachtenpanden langs de kanalen zijn een symbool van de welvaart en de smaak van die tijd. Vandaag de dag staan de grachten op de UNESCO Werelderfgoedlijst vanwege hun historische en culturele betekenis.

De ultieme beleving met een rondvaart door de grachten

Ben je op zoek naar een speciale manier om te ervaren hoe bijzonder de Amsterdamse grachten zijn? Dan mag een rondvaart door de Amsterdamse grachten natuurlijk niet ontbreken! Vanaf het water heb je namelijk een bijzonder fraai perspectief op de grachtenpanden en andere iconische gebouwen van de hoofdstad, en krijg je een goed beeld van het belang van de grachten bij het uitgroeien van Amsterdam tot een echte metropool. Uiteraard kun je ervoor kiezen om zelf een boot te huren en op eigen gelegenheid door de grachten te varen, maar wanneer je van alle gemakken voorzien wilt zijn en ook geïnteresseerd bent in meer achtergrondinformatie, biedt een rondvaart de ideale uitkomst.

De mogelijkheden van een rondvaart in Amsterdam

Er zijn diverse mogelijkheden bij het kiezen voor een rondvaart in Amsterdam. Er zijn inmiddels veel aanbieders met een groot aantal verschillende rondvaartboten, van klein tot groot. Welke je kiest, hangt natuurlijk af van de grootte van het gezelschap waarmee je gaat varen. Voor een intieme en persoonlijke ervaring, is het aan te raden om aan boord te stappen van een kleiner schip. Met een sloep of een salonboot heb je dan de perfecte oplossing. Je wordt begeleid door een ervaren schipper die je de mooiste plekken laat zien, en je ook alles kan vertellen over de grachten, gecombineerd met de kenmerkende Amsterdamse humor.

Een leuke tip voor een rondvaart in het donker is de mogelijkheid die je hebt tijdens het Amsterdam Light Festival. Dit jaarlijkse evenement staat in het teken van verschillende lichtkunstwerken in de stad, waarbij ook de historische grachtenpanden en andere kenmerkende gebouwen worden verlicht. Vanaf het water gezien, bijvoorbeeld met een rondvaart, krijg je dan een heel ander zicht op het evenement, dan wanneer je dit lopend doet. Het leuke is dat deze rondvaarten buiten het vaarseizoen plaatsvinden, zodat je ook in de donkere maanden een leuk uitje hebt op het water.

Kortom: een rondvaart door de grachten in Amsterdam is een unieke gelegenheid om meer te ontdekken van de hoofdstad: van alle facetten van de historie en cultuur van de hoofdstad tot moderne architectuur. Vergeet niet dat het slim is om op tijd te boeken, zeker in de drukke zomermaanden, zodat je zeker bent van een plekje voor een onvergetelijk moment!

23 november '23 (14:01)

Welkom bij Recreatiepark de Koornmolen in Zevenhuizen! Ontdek de Perfecte Mix van Natuur en Ontspanning!

Op zoek naar een idyllische plek om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte? Recreatiepark de Koornmolen, gelegen in het betoverende Zevenhuizen, biedt de perfecte balans tussen rust, natuur en recreatie. Hier is elke dag een avontuur en elke nacht een verademing.

20 oktober '23 ( 8:27)

4 tips om je eigen kleine hotel te runnen

Het runnen van een klein hotel kan een lonende onderneming zijn, maar het kan ook complex en veeleisend zijn. Succes in de horeca gaat niet alleen over het aanbieden van een plek om te verblijven, maar om het creëren van een onvergetelijke ervaring voor je gasten. Hier zijn vier tips die je kunnen helpen om je kleine hotel succesvol te runnen.

21 augustus '23 (15:11)

E-bikes en Duurzaamheid: Hoe Elektrische Fietsen Bijdragen aan een Groenere Toekomst

In een wereld waarin duurzaamheid een steeds belangrijker thema wordt, spelen elektrische fietsen, ook wel e-bikes genoemd, een cruciale rol in de overgang naar een groenere toekomst. Deze innovatieve vervoersmiddelen bieden niet alleen gemak en plezier, maar dragen ook bij aan de vermindering van milieubelasting en bevorderen duurzame mobiliteit. In deze blogpost ontdekken we hoe e-bikes bijdragen aan duurzaamheid en waarom het kopen van een goedkope elektrische fiets bij Stella, de e-bike specialist, een verstandige keuze is.

20 juli '23 ( 9:37)

Paintball

Dit seizoen is het mogelijk om te paintballen op Osebos!

20 juli '23 ( 9:14)

Zomervakantie bij Osebos

Programma 16 juli tot 25 augustus 2023

13 juli '23 ( 9:12)

Programma Amfitheater Het Lommerrijk 2023

Verscholen in het bos achter de dorpskerk in het Overijsselse Luttenberg ligt amfitheater Het Lommerrijk. In dit bostheater vinden in de lente en de zomer gevarieerde optredensplaats. Terwijl onder de bomen licht en schaduw vechten om een plaatsje, begeleiden tjilpende en kwetterende vogels de voorstelling. Een magische plek. 

15 juni '23 (15:26)

De Hortus Oogstdagen

02 juni '23 (11:51)

Juni kampeermaand!

De maand juni is een heerlijke kampeermaand! De natuur staat volop in bloei, de avonden zijn lang en er heerst een aangename rust op de camping. Neem uw fiets mee (of huur er een via de fietsverhuur bij ons in de buurt) en trek er op uit in de omgeving. Natuurlijk kunt u ook gaan wandelen, een dagje shoppen, een museum bezoeken of gewoon rustig bij de caravan genieten van een goed boek. Kortom geen haast, geen drukte maar even genieten.

30 mei '23 (15:46)

Romantiek voor een prikkie: goedkope maar memorabele date-ideeën

De titel van dit blog klinkt misschien als een contradictio in terminis. Romantiek en 'voor een prikkie'? Hoe werkt dat? Maar blijf hangen, lieve lezer, want het is mogelijk! Sterker nog, het kan zelfs leuker zijn. Want vandaag gaan we je laten zien dat romantiek niet in je portemonnee zit, maar in je hart. Dus zet je sceptische blik opzij en laat je verrassen door deze goedkope maar memorabele date-ideeën.