4 tips om je eigen kleine hotel te runnen

Door Fleur Zomer
6 min
Het runnen van een klein hotel kan een lonende onderneming zijn, maar het kan ook complex en veeleisend zijn. Succes in de horeca gaat niet alleen over het aanbieden van een plek om te verblijven, maar om het creëren van een onvergetelijke ervaring voor je gasten. Hier zijn vier tips die je kunnen helpen om je kleine hotel succesvol te runnen.

Schaf goede bedden aan

De eerste tip die we je mee willen geven wanneer jij je eigen kleine hotel wil runnen, is om goede hotelbedden aan te schaffen. De meeste mensen die een hotelreservering bij je hebben, zullen namelijk enkel in je hotel zijn om te slapen en eventueel te eten. Hierdoor selecteren veel klanten op de kwaliteit van slaap die ze kunnen verwachten bij een bepaald hotel. Wanneer jij dus bekendstaat als een klein hotel met uitstekende bedden, zal je langzaam maar zeker steeds meer klanten krijgen en meer vragen per reservering.

Kies een mooie locatie

Naast het aanschaffen van uitstekende hotelbedden bij plekken als hethotelbed.nl, is het ook slim om naar de locatie van je hotel te kijken. De locatie is immers immens belangrijk. Een hotel in het midden van een plek dat vele toeristische trekpleisters kent, zal veel meer bezoekers trekken dan een hotel dat zich juist wat verder weg bevindt. Wil je een hotel hebben dat afgelegen is? Dan zul je creatief moeten zijn en extra voorzieningen moeten bieden voor klanten. Denk dan bijvoorbeeld aan een zwembad, lagere prijzen hanteren en eventueel een bus die je heen- en weer brengt.

Maak gebruik van technologie

Het juiste gebruik van technologie kan een enorm verschil maken in de manier waarop je je kleine hotel runt. Technologie kan helpen bij het stroomlijnen van boekingsprocessen, het verbeteren van de communicatie met gasten en het verhogen van de efficiëntie in je bedrijfsvoering. Overweeg bijvoorbeeld het gebruik van een goed hotel beheersysteem dat je kan helpen bij het beheren van reserveringen, facturatie en klantrelaties. Technologie kan ook helpen bij het verbeteren van de klantervaring, bijvoorbeeld door het aanbieden van wifi, digitale sleutels en online incheckmogelijkheden.

Investeer in je team

Een succesvol hotel is niet alleen afhankelijk van de locatie of de faciliteiten die het biedt, maar ook van het team dat het runt. Investeren in je team is cruciaal voor de groei en het succes van je hotel. Zorg voor de juiste opleiding en training om je teamleden uit te rusten met de nodige vaardigheden om uitstekende klantenservice te bieden. Creëer een positieve werkomgeving die teamwerk en respect bevordert. Zorg er ook voor dat je teamleden deel uitmaken van je visie en doelen voor het hotel. Een goed opgeleid, gemotiveerd en toegewijd team kan een lange weg naar tevreden klanten leiden, wat uiteindelijk leidt tot het succes van je hotel.