Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

4 tips om je eigen kleine hotel te runnen

Door Fleur Zomer
schedule 6 min
location_on [xx]km
bed slaapkamer hotelkamer minimalistisch
Het runnen van een klein hotel kan een lonende onderneming zijn, maar het kan ook complex en veeleisend zijn. Succes in de horeca gaat niet alleen over het aanbieden van een plek om te verblijven, maar om het creëren van een onvergetelijke ervaring voor je gasten. Hier zijn vier tips die je kunnen helpen om je kleine hotel succesvol te runnen.

Schaf goede bedden aan

De eerste tip die we je mee willen geven wanneer jij je eigen kleine hotel wil runnen, is om goede hotelbedden aan te schaffen. De meeste mensen die een hotelreservering bij je hebben, zullen namelijk enkel in je hotel zijn om te slapen en eventueel te eten. Hierdoor selecteren veel klanten op de kwaliteit van slaap die ze kunnen verwachten bij een bepaald hotel. Wanneer jij dus bekendstaat als een klein hotel met uitstekende bedden, zal je langzaam maar zeker steeds meer klanten krijgen en meer vragen per reservering.

Kies een mooie locatie

Naast het aanschaffen van uitstekende hotelbedden bij plekken als hethotelbed.nl, is het ook slim om naar de locatie van je hotel te kijken. De locatie is immers immens belangrijk. Een hotel in het midden van een plek dat vele toeristische trekpleisters kent, zal veel meer bezoekers trekken dan een hotel dat zich juist wat verder weg bevindt. Wil je een hotel hebben dat afgelegen is? Dan zul je creatief moeten zijn en extra voorzieningen moeten bieden voor klanten. Denk dan bijvoorbeeld aan een zwembad, lagere prijzen hanteren en eventueel een bus die je heen- en weer brengt.

Maak gebruik van technologie

Het juiste gebruik van technologie kan een enorm verschil maken in de manier waarop je je kleine hotel runt. Technologie kan helpen bij het stroomlijnen van boekingsprocessen, het verbeteren van de communicatie met gasten en het verhogen van de efficiëntie in je bedrijfsvoering. Overweeg bijvoorbeeld het gebruik van een goed hotel beheersysteem dat je kan helpen bij het beheren van reserveringen, facturatie en klantrelaties. Technologie kan ook helpen bij het verbeteren van de klantervaring, bijvoorbeeld door het aanbieden van wifi, digitale sleutels en online incheckmogelijkheden.

Investeer in je team

Een succesvol hotel is niet alleen afhankelijk van de locatie of de faciliteiten die het biedt, maar ook van het team dat het runt. Investeren in je team is cruciaal voor de groei en het succes van je hotel. Zorg voor de juiste opleiding en training om je teamleden uit te rusten met de nodige vaardigheden om uitstekende klantenservice te bieden. Creëer een positieve werkomgeving die teamwerk en respect bevordert. Zorg er ook voor dat je teamleden deel uitmaken van je visie en doelen voor het hotel. Een goed opgeleid, gemotiveerd en toegewijd team kan een lange weg naar tevreden klanten leiden, wat uiteindelijk leidt tot het succes van je hotel.

23 november '23 (14:01)

Welkom bij Recreatiepark de Koornmolen in Zevenhuizen! Ontdek de Perfecte Mix van Natuur en Ontspanning!

Op zoek naar een idyllische plek om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte? Recreatiepark de Koornmolen, gelegen in het betoverende Zevenhuizen, biedt de perfecte balans tussen rust, natuur en recreatie. Hier is elke dag een avontuur en elke nacht een verademing.

08 november '23 (10:16)

Genieten van een rondvaart door de Amsterdamse grachten

Wanneer je aan Amsterdam denkt, dan zullen de iconische grachten waarschijnlijk een van de eerste dingen zijn die in je opkomen. Er is geen enkele andere stad in de wereld, waarbij je dit bijzondere netwerk van kanalen tegenkomt. Oorspronkelijk waren de grachten vooral bedoeld om goederen te vervoeren, maar tegenwoordig hebben ze ook een onweerstaanbare aantrekkingskracht op de enorme aantallen toeristen vanuit de hele wereld. De grachten zijn ook onlosmakelijk verbonden met de Amsterdamse wallen, geschiedenis en cultuur van de hoofdstad. We nemen je in dit artikel mee naar het ontstaan van de grachten en geven je tips voor de ultieme beleving die een rondvaart te bieden heeft.

21 augustus '23 (15:11)

E-bikes en Duurzaamheid: Hoe Elektrische Fietsen Bijdragen aan een Groenere Toekomst

In een wereld waarin duurzaamheid een steeds belangrijker thema wordt, spelen elektrische fietsen, ook wel e-bikes genoemd, een cruciale rol in de overgang naar een groenere toekomst. Deze innovatieve vervoersmiddelen bieden niet alleen gemak en plezier, maar dragen ook bij aan de vermindering van milieubelasting en bevorderen duurzame mobiliteit. In deze blogpost ontdekken we hoe e-bikes bijdragen aan duurzaamheid en waarom het kopen van een goedkope elektrische fiets bij Stella, de e-bike specialist, een verstandige keuze is.

20 juli '23 ( 9:37)

Paintball

Dit seizoen is het mogelijk om te paintballen op Osebos!

20 juli '23 ( 9:14)

Zomervakantie bij Osebos

Programma 16 juli tot 25 augustus 2023

13 juli '23 ( 9:12)

Programma Amfitheater Het Lommerrijk 2023

Verscholen in het bos achter de dorpskerk in het Overijsselse Luttenberg ligt amfitheater Het Lommerrijk. In dit bostheater vinden in de lente en de zomer gevarieerde optredensplaats. Terwijl onder de bomen licht en schaduw vechten om een plaatsje, begeleiden tjilpende en kwetterende vogels de voorstelling. Een magische plek. 

15 juni '23 (15:26)

De Hortus Oogstdagen

02 juni '23 (11:51)

Juni kampeermaand!

De maand juni is een heerlijke kampeermaand! De natuur staat volop in bloei, de avonden zijn lang en er heerst een aangename rust op de camping. Neem uw fiets mee (of huur er een via de fietsverhuur bij ons in de buurt) en trek er op uit in de omgeving. Natuurlijk kunt u ook gaan wandelen, een dagje shoppen, een museum bezoeken of gewoon rustig bij de caravan genieten van een goed boek. Kortom geen haast, geen drukte maar even genieten.

30 mei '23 (15:46)

Romantiek voor een prikkie: goedkope maar memorabele date-ideeën

De titel van dit blog klinkt misschien als een contradictio in terminis. Romantiek en 'voor een prikkie'? Hoe werkt dat? Maar blijf hangen, lieve lezer, want het is mogelijk! Sterker nog, het kan zelfs leuker zijn. Want vandaag gaan we je laten zien dat romantiek niet in je portemonnee zit, maar in je hart. Dus zet je sceptische blik opzij en laat je verrassen door deze goedkope maar memorabele date-ideeën.