Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Zo maak je de mooiste foto's van een dagje uit

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 13 min
location_on [xx]km
De herinneringen aan een dagje uit met familie of vrienden zijn helemaal blijvend als je daar mooie foto's aan overhoudt. Natuurlijk neem je de tijd om de bijzondere momenten vast te leggen. Als je daarbij op een paar simpele dingen let, worden je foto's nog mooier en weet je ook zeker dat je het beeld krijgt wat je voor ogen hebt. Lees hier wat je kunt doen om tijdens een dagje uit de mooiste foto's te maken.

Kies de achtergrond

Als je een foto bij een professionele fotograaf laat maken, zul je merken dat de achtergrond altijd neutraal is. Let daar ook op als je een persoon tijdens je uitstapje wilt fotograferen. De focus ligt bij de persoon en de achtergrond is bijzaak. Dus houd de achtergrond neutraal, zodat het niet afleidt van de persoon die je wilt fotograferen. Een neutrale achtergrond maakt het ook gemakkelijker om in te zoomen op de persoon. Kijk ook of er geen voorwerpen samenvallen met de persoon, bijvoorbeeld een tak met bladeren die een hoed vormt boven het hoofd van degene die je fotografeert.

Zorg voor een mooie compositie

De kunst van het fotograferen bestaat niet alleen uit het maken van scherpe foto's. Je wilt als fotograaf natuurlijk ook een beeld scheppen van de sfeer die er heerst. Neem dus de tijd om een mooie foto te maken en kijk of de verhoudingen van de mensen, gebouwen of voorwerpen in beeld goed in balans zijn. Dit hoeft niet altijd symmetrisch te zijn. Voor een minder statische foto kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de mensen niet in het midden in beeld te zetten, maar aan de zijkant. Hierdoor kun je het geheel meer laten leven en bovendien het accent verplaatsen van de personen, naar de omgeving waarin ze zich bevinden.

Het gebruik van licht

Je zou denken dat een zonnige, heldere dag het beste is om mooie foto's te maken. Maar iedere fotograaf zal je vertellen dat dat niet het geval hoeft te zijn. Zonlicht kan juist voor bijwerkingen op de foto zorgen, die je als fotograaf niet wilt. Denk bijvoorbeeld aan een schaduw die op het gezicht valt. Of het tegenlicht dat je hebt als je in de zon fotografeert. Hoewel dat soms ook mooie effecten kan hebben. Wil je geen schaduw zien op de foto's die je maakt, gebruik dan de flitser. Op minder zonnige dagen is dat waarschijnlijk niet nodig. Maar het is natuurlijk nooit erg om het ter plekke even uit te proberen, zodat je zeker weet dat je het mooiste resultaat hebt. 

Creëer het moment

Als fotograaf mag je best de leiding nemen om foto's zo mooi mogelijk te laten maken. Probeer daarom uit of het beter overkomt als mensen aan de linkerkant of de rechterkant van het beeld staan. Of vraag of mensen een andere houding aan kunnen nemen. Door te gaan zitten, of juist te gaan staan, krijg je een hele andere sfeer. Als fotograaf kun je dat natuurlijk ook zelf doen. In plaats van op ooghoogte, ga je op kniehoogte fotograferen. Daardoor kun je met kinderen bijvoorbeeld oogcontact maken en worden de foto's die je tijdens het uitstapje maakt nog persoonlijker.

24 april '24 (10:59)

Ontdek de schoonheid van Natuurgebied de Rottemeren

Stap uit de dagelijkse drukte en dompel jezelf onder in de pracht van natuurgebied de Rottemeren. Gelegen op een steenworp afstand van Recreatiepark de Koornmolen, biedt dit prachtige gebied een uitnodigende uitvlucht voor liefhebbers van natuur en avontuur.

05 april '24 (13:55)

Herontdek de vakantieparken in Nederland

Of je nu op zoek bent naar een ontspannen weekendje weg of een langere vakantie met familie of vrienden, de vakantieparken in Nederland bieden voor ieder wat wils. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van het perfecte vakantiepark en wat maakt de Nederlandse parken zo bijzonder? Lees verder voor handige tips en ontdek de uitstekende kwaliteit van vakantieparken in Nederland.

02 april '24 (14:53)

Mythologie in moderne recreatie: De tijdloze aantrekkingskracht van Olympus

Mythologie heeft van oudsher een cruciale rol gespeeld in onze cultuur en entertainment, en verhalen over goden, helden en mythische wezens hebben door de eeuwen heen mensen altijd gefascineerd. Deze eeuwenoude verhalen blijven een bron van inspiratie voor moderne vrijetijdsbestedingen, waaronder videogames, attractieparken en avontuurlijke activiteiten. In dit artikel duiken we in de manier waarop de rijke verhalen van de Griekse mythologie, met in het bijzonder de verwijzingen naar de Olympus, hedendaagse recreatie blijven beïnvloeden en verrijken.

27 maart '24 ( 8:56)

Goede tips voor het veilig aansteken van de BBQ

Zomerweer en BBQ, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Heerlijk in de tuin met vrienden, familie of collega's genieten van het weer en ondertussen lekker eten en kletsen. Zie jij er ook zo naar uit? In dit artikel geven we enkele tips voor het veilig aansteken van de BBQ.

25 maart '24 ( 8:00)

Deze drie technische tips maken je leven makkelijker

Technologie staat voor alles, maar je moet het wel omarmen. Nu is de ene technische innovatie de andere niet, maar er zijn vele die je leven een stuk kunnen vergemakkelijken. Van een slimme meter tot smartwatches, in sommige gevallen kunnen we ons bijna niet meer voorstellen hoe het leven zonder was. Nu is niet elke tip even bruikbaar, maar hier een verzameling van zaken die ervoor gaan zorgen dat jij net iets meer tijd in een dag hebt. Lees snel verder welke zaken dat zijn. 

20 maart '24 (11:41)

Personeelsplanning in de flexibele recreatiesector: hoe pak je dat aan?

In de wereld van recreatie en vrije tijd is het beheren van een personeelsplanning en werktijden een belangrijk aspect om al je plannen soepel te laten verlopen. Of het nu gaat om attractieparken, campings, vakantieoorden of evenementen: het plannen van je personeel is vaak een flinke uitdaging.

22 februari '24 ( 8:34)

Ontdek het vissersparadijs bij Hof van Zeeland

Gelegen in het groene hart van Zeeland biedt Hof van Zeeland niet alleen een rustgevend toevluchtsoord voor natuurliefhebbers en families maar ook een unieke kans voor vissers. Het vakantiepark, omarmd door schilderachtige landschappen, huisvest een prachtige vijver die een droom is voor elke visser. Of je nu een doorgewinterde visser bent of iemand die het vissen nog moet ontdekken, de visvijver bij Hof van Zeeland belooft een onvergetelijke ervaring.

12 februari '24 (11:21)

Wellness bungalows op Recreatiepark de Koornmolen

Nieuw op Recreatiepark de Koornmolen: wellness bungalows! In deze compleet vernieuwde bungalows komt u compleet tot rust. Puur genieten in de mooie natuur. 

01 februari '24 (13:40)

Vind je lichtpuntje met mensen om je heen

Tegenwoordig is er veel te doen in de wereld, van oorlog tot klimaatverandering. Het kan ervoor zorgen dat mensen de moed ietwat verliezen. Juist daarom startte SIRE in januari met haar nieuwe campagne: ‘Vind je lichtpuntje en durf te hopen’. Het is volgens de organisatie namelijk belangrijk om bij de lichtpuntjes in jouw leven stil te staan. Want, als jij hoopvol bent, dan heb je meer moed en voel je je weerbaarder. Het delen van deze lichtpuntjes moet anderen inspireren om ook hun lichtpuntjes te vinden. Op deze manier probeert SIRE de saamhorigheid te waarborgen en mensen te steunen in moeilijke tijden. 

23 november '23 (14:01)

Welkom bij Recreatiepark de Koornmolen in Zevenhuizen! Ontdek de Perfecte Mix van Natuur en Ontspanning!

Op zoek naar een idyllische plek om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte? Recreatiepark de Koornmolen, gelegen in het betoverende Zevenhuizen, biedt de perfecte balans tussen rust, natuur en recreatie. Hier is elke dag een avontuur en elke nacht een verademing.