Normal_pexels-david-mcbee-730564

Je hebt vast wel van de term Bitcoin gehoord. Het handelen van crypto wordt steeds populairder en er is steeds meer mogelijk. Cryptogeld of cryptocurrency is digitaal geld wat je in een digitale portemonnee bewaard. Misschien iets voor jou? Naast het feit dat het een betaalmiddel is kan het ook gezien worden als investering. In deze blog leggen we uit hoe je start met crypto en waar je rekening mee moet houden!

 

In het kort

Ten eerste is het handig om jezelf te informeren over de werking van een blockchainsysteem. Dit is een online database waar informatie wordt opgeslagen. Een goed voorbeeld van een blockchainsysteem is de Bitcoin. Crypto is te vergelijken met de traditionele valuta, maar een stukje ingewikkelder. Het is een versleutelde code zoals een wachtwoord. Zo zijn er allemaal verschillende soorten crypto’s. Naast Bitcoin zijn er nog honderden anderen ontstaan zoals ether, litecoin en ripple. Door je te verdiepen in werking van crypto kom je snel achter de voor- en nadelen van de handel in deze currencies, en of het iets voor jou is.

Aanmaken van een account

Voordat je kunt beginnen met het handelen van cryptocurrencies is het zaak een account aan te maken bij online aanbieder. Deze heb je namelijk nodig voor de registratie van jouw crypto. Het is zaak een betrouwbare aanbieder te vinden, we raden anycoindirect.eu aan. Na het aanmaken van een account wordt er een online wallet aangemaakt waar je jouw crypto terug kan vinden. Voor het vullen van jouw online wallet kan je verschillende soorten currencies aanschaffen met betaalmogelijkheden als SEPA, creditcard of iDeal. Dit gaat aardig snel, dus kan je in een mum van tijd beginnen met het analyseren van cryptocurrencies.

Analyse

Door geld te beleggen met crypto kan je ervoor zorgen dat je geld meer waard wordt. Er zijn veel voordelen, maar ook nadelen. Je loopt echter wel meer risico, maar het rendement op crypto ligt ook hoger. Het is daarom belangrijk om de waarde en koersen regelmatig in de gaten te houden. De koers draait puur om vraag en aanbod. Wil je crypto zoals BTC kopen? Dan stijgt de prijs, maar zodra mensen weer van de munten af willen, kan de waarde kelderen. Als je wilt weten welke crypto het hardst gaat stijgen, is het handig hier een aantal apps voor te downloaden. Hierdoor weet je precies het goede moment om te investeren in crypto!