Normal_image003

We weten nooit hoeveel regen we kunnen verwachten in de herfstmaanden, dus wees voorbereid op een storm of een lichte motregen. Investeren in een milieuvriendelijke regenjas houdt je droog zonder het milieu te schaden en is een cruciaal onderdeel van ieders garderobe bij de overgang van zomer naar herfst. Maak hierbij gebruik van de volgende tips! 

Stijl 

Maak er een prioriteit van om een ​​regenjasstijl te kiezen die bij je figuur past; het kan een parka-jas, mac-regenjas, een pufferjas of een korte jas zijn. Je kunt het beste bedenken hoe warm je het in de herfstmaanden wilt hebben. Als je ergens heel koud woont, is het de moeite waard om te investeren in een gewatteerde regenjas dames zoals een pufferjack. Als je echter iets lichters wilt hebben om mee te nemen in het geval van een bui, dan kun je misschien kiezen voor een mac- of trenchcoat.

PFC-vrij

Schadelijke PFC's (per- en polyfluorverbindingen) kunnen worden gebruikt in waterafstotende coatings op jassen. Als je duurzaam wilt zijn, is het belangrijk om items die deze chemicaliën bevatten te vermijden. Zodra chemicaliën vrijkomen, kunnen ze slecht zijn voor het milieu en een impact hebben op onze gezondheid. Het is zeker mogelijk om merken te vinden die geen PFC's gebruiken, gelukkig doen velen hun best om het gebruik van chemicaliën te minimaliseren. 

Materiaal

Op het gebied van duurzaamheid ben je succesvol als je een merk vindt dat gebruik maakt van gerecyclede stoffen. Zoals je je kunt voorstellen, is het niet eenvoudig om een ​​regenjas heren te recyclen vanwege de mix van materialen en de waterdichte afwerking op de meeste stukken. Hoewel het mogelijk is om merken te vinden die reparaties voor regenjassen of doorverkoop van oude regenjassen aanbieden, is dit allemaal het overwegen waard voordat je koopt. 

Duurzaamheid

Voordat je je duurzame regenjas aanschaft, moet je ervoor zorgen dat deze lang meegaat, soms is het de moeite waard om wat meer uit te geven om ervoor te zorgen dat de jas lang meegaat. Het is duurzamer om een ​​regenjas van goede kwaliteit te kopen die een paar jaar meegaat dan een goedkoper stuk dat misschien maar een paar maanden gedragen wordt, fast fashion wint nooit!

Capuchon en zakken

Veel merken verkopen waterdichte jassen zonder capuchon; we raden aan om een ​​regenjas te zoeken die er zeker een heeft, want niemand houdt van nat haar. Dit bespaart je het kopen van een paraplu en een extra item om te onthouden wanneer je je haast om het huis te verlaten. Samen met een capuchon kunnen zakken een gamechanger zijn voor iedereen die zijn tas, telefoon of kleinere items in zijn jas draagt. Je bespaart geld als je regenjas zakken en een capuchon heeft, omdat je geen waterbestendige tas of paraplu hoeft te kopen. 

Duurzaam winkelen is altijd een groot voordeel voor het milieu, hoe meer we milieuvriendelijke merken steunen, hoe gelukkiger de planeet zal zijn. Draag dit najaar je steentje bij aan het milieu en investeer in een waterbestendige, milieuvriendelijke regenjas om je droog te houden.