Normal_image001

In de gouden eeuw van technische innovatie hoef je niet langer een leven lang te studeren om kunstkenner te worden. Er is nu een app voor bijna alles, inclusief kunst. Van de schatten van het Louvre in je zak tot de zogenaamde 'Shazam of art', hier zijn onze top-apps om meer kunst in je leven te brengen. Download ze dus snel op je mobiel die je bij je kunt dragen met behulp van een telefoontasje

 

 

Daily Art

Met de Daily Art-app vergeet je saaie, encyclopedie-achtige verhalen en verken je de wereld van de kunst op de meest meeslepende manier. Met een dagelijkse dosis schilderijen en informatieve blurbs is deze app een must voor diegenen die niet alleen klassieke en hedendaagse kunst willen ontdekken, maar ook willen leren over de grootste schilderijen en minder bekende stukken, vrienden willen worden met Claude Monet en Édouard Manet, en een duik willen nemen in de sfeer van verschillende historische perioden. Daily Art is beschikbaar in meerdere talen en je kunt in deze app een galerij maken met je favorieten, terwijl je ook de kunst kunt delen met je familie en vrienden. 

Smartify

Als je ooit een in het oog springend schilderij bent tegengekomen en je hebt afgevraagd over de geschiedenis ervan, zijn je gebeden eindelijk verhoord. Er is nu een Shazam voor kunst! Met de Smartify-app, met zijn uitgebreide database met illustraties en beschrijvingen, kun je elk kunstwerk of object scannen en de geschiedenis ervan ontdekken: leer er meer over, de schilder en het verhaal erachter. De database van Smartify bestaat uit maar liefst meer dan 2 miljoen kunstwerken. De kans is dus groot dat het schilderij dat voor jou onbekend is, te vinden is met behulp van deze app. Zo zul je direct alles te weten komen over het kunstwerk! 

Google Arts & Culture

Mis je het decoderen van geheime berichten in de grootste meesterwerken van de kunst? Heb je je ooit afgevraagd hoe Vincent van Gogh's Sterrennacht eruit zou zien aan je muur naast je opgehangen tassen? Of misschien op welk Rubenesk personage je het meest lijkt? Met Google Arts & Culture kun je dat en meer doen. De app brengt de werelden van technologie en kunst samen en levert een overvloed aan kunstwerken en culturele toetsstenen van meer dan 2000 musea en archieven rechtstreeks op je smartphone en biedt alle kunstliefhebbers en cultuurliefhebbers zowel educatieve als vermakelijke inhoud. 

izi.TRAVEL

Of je nu gewoon niet snel een echt museum kunt bezoeken of meer inzicht wilt krijgen, technologie heeft een manier gevonden om kunst naar je toe te brengen. Het enige dat je hoeft te doen, is de izi.TRAVEL-app downloaden, je oordopjes inpluggen en luisteren terwijl je een wandeling maakt, een tentoonstelling bezoekt of geniet van het comfort van je eigen huis. Van de wereldwonderen tot de dichtstbijzijnde toeristische attracties, de app is je persoonlijke gids in de wereld van verborgen juweeltjes. Met izi.TRAVEL kun je het doen als een local - op je eigen gemak en tempo zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je op schema blijft.