Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Vissen op De Scherpenhof

Door Succes Holidayparcs
schedule 5 min
location_on [xx]km
Voor een visvakantie in Gelderland moet je zeker eens een kijkje nemen bij Recreatiepark De Scherpenhof. Ons recreatiepark is gelegen in Terwolde, op de groene uiterwaarden van de IJssel. Dit natuurlijke en groene gebied biedt de perfecte uitvalsbasis voor een visvakantie bij De Scherpenhof. Wanneer je je hengel uitgooit in onze visvijver of in de IJssel kun je zeker een grote diversiteit aan vissoorten verwachten. De omgeving, rust en stilte maken jouw visvakantie helemaal compleet. Met wie kom jij samen gezellig vissen bij De Scherpenhof? Lees voor meer praktische informatie en tips snel verder!

 

Wat voor vissen zijn er te vangen?

In onze visvijver of in de IJssel, heb je de kans om diverse soorten vissen aan de haak te slaan. Zo kun je onder andere een meerval, paling, snoek, baars, snoekbaars, barbeel, roofblei, voren, brazem en karper vangen. Wist je dat de paling wel 24 uur buiten het water kan overleven? En dat de grootste snoeken zich in Noord-Amerika bevinden? De barbeel geeft zich niet snel voor gewonnen, hij zal altijd de stenen of obstakels op de bodem opzoeken om op die manier proberen los proberen te komen. Zo is een meerval ook niet makkelijk om te vangen. De grootste meerval die ooit is gevangen was in een rivier in Italië, de meerval was 278 centimeter lang was en woog 144 kilo. Wie weet kom jij dat record bij ons vakantiepark met visvijver verbreken?

Is er een VISpas nodig en hoe kom ik daaraan?

Voor zowel de IJssel als de visvijver hebben volwassenen en kinderen vanaf 14 jaar een visvergunning (VISpas) nodig. Via internet kun je dit gemakkelijk bestellen: www.vispas.nl. Dierenwinkel Pets&Co Berends in Twello is dicht bij ons vakantiepark gelegen. Hier heb je ook de mogelijkheid om een VISpas aan te schaffen. Dit kan voor een jaar of een week, de jaarkaart van de Deventer Hengelsportvereniging kun je uitbreiden met een nacht-, driehengel- of bootvergunning in de daarvoor bestemde wateren van de DHV. Pets&Co Berends is gemakkelijk met de auto of met die fiets te bereiken. Het adres gaat als volgt: Marktplein 30, 7391 DZ Twello. Hier kun je gratis parkeren.

Overige informatie

Bij Pets&Co Berends in Twello kunt je als recreatieve hengelaar terecht voor al je benodigdheden. Zij bieden een compleet assortiment aan met onder andere een ruime keus in pluggen, blinkers, shads, molens, hengels, schepnetten, dobbers, haken, visdraad, voerkorven en nog veel meer! Elke week krijgen ze een verse aanlevering aan levend aas zoals maden en wormen. Je kunt daar altijd terecht voor verdere informatie. Zij zijn te bereiken op het volgende telefoonnummer: 0571-270822.

Over De Scherpenhof

Door Succes Holidayparcs
Bandijk 60, 7396 NC, Terwolde
24 april '24 (10:59)

Ontdek de schoonheid van Natuurgebied de Rottemeren

Stap uit de dagelijkse drukte en dompel jezelf onder in de pracht van natuurgebied de Rottemeren. Gelegen op een steenworp afstand van Recreatiepark de Koornmolen, biedt dit prachtige gebied een uitnodigende uitvlucht voor liefhebbers van natuur en avontuur.

05 april '24 (13:55)

Herontdek de vakantieparken in Nederland

Of je nu op zoek bent naar een ontspannen weekendje weg of een langere vakantie met familie of vrienden, de vakantieparken in Nederland bieden voor ieder wat wils. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van het perfecte vakantiepark en wat maakt de Nederlandse parken zo bijzonder? Lees verder voor handige tips en ontdek de uitstekende kwaliteit van vakantieparken in Nederland.

02 april '24 (14:53)

Mythologie in moderne recreatie: De tijdloze aantrekkingskracht van Olympus

Mythologie heeft van oudsher een cruciale rol gespeeld in onze cultuur en entertainment, en verhalen over goden, helden en mythische wezens hebben door de eeuwen heen mensen altijd gefascineerd. Deze eeuwenoude verhalen blijven een bron van inspiratie voor moderne vrijetijdsbestedingen, waaronder videogames, attractieparken en avontuurlijke activiteiten. In dit artikel duiken we in de manier waarop de rijke verhalen van de Griekse mythologie, met in het bijzonder de verwijzingen naar de Olympus, hedendaagse recreatie blijven beïnvloeden en verrijken.

27 maart '24 ( 8:56)

Goede tips voor het veilig aansteken van de BBQ

Zomerweer en BBQ, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Heerlijk in de tuin met vrienden, familie of collega's genieten van het weer en ondertussen lekker eten en kletsen. Zie jij er ook zo naar uit? In dit artikel geven we enkele tips voor het veilig aansteken van de BBQ.

25 maart '24 ( 8:00)

Deze drie technische tips maken je leven makkelijker

Technologie staat voor alles, maar je moet het wel omarmen. Nu is de ene technische innovatie de andere niet, maar er zijn vele die je leven een stuk kunnen vergemakkelijken. Van een slimme meter tot smartwatches, in sommige gevallen kunnen we ons bijna niet meer voorstellen hoe het leven zonder was. Nu is niet elke tip even bruikbaar, maar hier een verzameling van zaken die ervoor gaan zorgen dat jij net iets meer tijd in een dag hebt. Lees snel verder welke zaken dat zijn. 

20 maart '24 (11:41)

Personeelsplanning in de flexibele recreatiesector: hoe pak je dat aan?

In de wereld van recreatie en vrije tijd is het beheren van een personeelsplanning en werktijden een belangrijk aspect om al je plannen soepel te laten verlopen. Of het nu gaat om attractieparken, campings, vakantieoorden of evenementen: het plannen van je personeel is vaak een flinke uitdaging.

22 februari '24 ( 8:34)

Ontdek het vissersparadijs bij Hof van Zeeland

Gelegen in het groene hart van Zeeland biedt Hof van Zeeland niet alleen een rustgevend toevluchtsoord voor natuurliefhebbers en families maar ook een unieke kans voor vissers. Het vakantiepark, omarmd door schilderachtige landschappen, huisvest een prachtige vijver die een droom is voor elke visser. Of je nu een doorgewinterde visser bent of iemand die het vissen nog moet ontdekken, de visvijver bij Hof van Zeeland belooft een onvergetelijke ervaring.

12 februari '24 (11:21)

Wellness bungalows op Recreatiepark de Koornmolen

Nieuw op Recreatiepark de Koornmolen: wellness bungalows! In deze compleet vernieuwde bungalows komt u compleet tot rust. Puur genieten in de mooie natuur. 

01 februari '24 (13:40)

Vind je lichtpuntje met mensen om je heen

Tegenwoordig is er veel te doen in de wereld, van oorlog tot klimaatverandering. Het kan ervoor zorgen dat mensen de moed ietwat verliezen. Juist daarom startte SIRE in januari met haar nieuwe campagne: ‘Vind je lichtpuntje en durf te hopen’. Het is volgens de organisatie namelijk belangrijk om bij de lichtpuntjes in jouw leven stil te staan. Want, als jij hoopvol bent, dan heb je meer moed en voel je je weerbaarder. Het delen van deze lichtpuntjes moet anderen inspireren om ook hun lichtpuntjes te vinden. Op deze manier probeert SIRE de saamhorigheid te waarborgen en mensen te steunen in moeilijke tijden. 

23 november '23 (14:01)

Welkom bij Recreatiepark de Koornmolen in Zevenhuizen! Ontdek de Perfecte Mix van Natuur en Ontspanning!

Op zoek naar een idyllische plek om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte? Recreatiepark de Koornmolen, gelegen in het betoverende Zevenhuizen, biedt de perfecte balans tussen rust, natuur en recreatie. Hier is elke dag een avontuur en elke nacht een verademing.