Normal_voetbalveld_en_airtrampoline

Daar aan de Rottemeren, gelegen tussen Rotterdam, Gouda en Den Haag, is het goed toeven. Het gaat dan natuurlijk over Recreatiepark de Koornmolen. Dit prachtige park ligt midden in de Zevenhuizense polder. Wat dit park zo bijzonder maakt? Het feit dat de natuur en de stad hier zo dicht bij elkaar komen. 

 

Je merkt het al als je aan komt rijden: hier kom je tot rust. Met de caravan achter de auto rijden we door de polders richting Recreatiepark de Koornmolen. Bij aankomst zien we dat je hier op de parkeerplaats ook elektrisch kan laden. Altijd handig! Binnen bij de receptie is een alleraardigst ontvangst. We krijgen een mapje mee waar alle informatie in staat. Er zit bijvoorbeeld ook een menukaart in van Brasserie 't Graanhuys (aanrader) en we kunnen elke dag verse broodjes bestellen. Ideaal! En dan komt nog een leukste verrassing. Hier wordt je nog echt naar je kampeerplaats gebracht. Een aardige man van de buitendienst rijdt in de golfkar vooruit en laat je de plaats zien. We hebben een plaats op het Hazenveld. Een groot en gezellig veld, in de buurt van al de speelgelegenheden. De auto deuren klapten open en de kinderen gingen er direct vandoor. De ene rende met een bal naar het voetbalveld, de andere gooide haar schoenen aan de kant en sprong op de airtrampoline en de derde zat binnen 10 seconden al boven in de speeltuin. Al met al een geweldige start van onze vakantie. 

De caravan stond al snel helemaal opgetuigd en het echte genieten kon beginnen. Papa en mama namen een hapje en drankje en de kinderen waren intussen met elkaar naar het zwembad gelopen. Voor de avond was er een plaatsje gereserveerd bij het al eerdere genoemde Graanhuys. We hadden een plaatsje op het terras. Het prachtige terras, wat in 2011 nog een prijs heeft gewonnen. Het eten was heerlijk en in de avond gingen de kinderen op pad met de animatie. 

De volgende dag hebben we vijf fietsen gehuurd. Ook dit gaat soepel bij de Koornmolen. Dit jaar waren er nieuwe fietsen aangeschaft en dat was te merken. Het waren prima fietsen. Direct naast de camping is een prachtig natuurgebied. We hadden het idee om een rondje Rotte te fietsen. Langs de Molenviergang, Bleiswijk en dan via de Willem-Alexander roeibaan weer terug. Onderweg zouden we stoppen bij de Roerdomp voor een bakje koffie en bij MeerenBosch voor een lekkere lunch. Het was geweldig! Wat een prachtige route en wat we niet wisten is dat naast de roeibaan een natuurspeeltuin is. Ook ontzettend leuk!

Al met al hebben we een geweldige vakantie gehad. Het enige smetje was de wifi, maar bij de receptie wisten ze ons te vertellen dat ze volgend jaar overstappen naar een nieuwe provider en dat er extra ontvangstpalen bij komen. Klinkt goed! We komen volgend jaar terug. Misschien boeken we wel een leuk arrangement met Hemelvaart of Pinksteren. 

Willen jullie ook zo'n leuke tijd hebben? Klik dan op de link hieronder. Wij vinden dat de Koornmolen nog veel meer ontdekt mag worden. 

https://www.koornmolen.nl/nl/