Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Gewoon genieten op de Koornmolen!

Door Recreatiepark De Koornmolen
schedule 6 min
location_on [xx]km
Daar aan de Rottemeren, gelegen tussen Rotterdam, Gouda en Den Haag, is het goed toeven. Het gaat dan natuurlijk over Recreatiepark de Koornmolen. Dit prachtige park ligt midden in de Zevenhuizense polder. Wat dit park zo bijzonder maakt? Het feit dat de natuur en de stad hier zo dicht bij elkaar komen.  

Je merkt het al als je aan komt rijden: hier kom je tot rust. Met de caravan achter de auto rijden we door de polders richting Recreatiepark de Koornmolen. Bij aankomst zien we dat je hier op de parkeerplaats ook elektrisch kan laden. Altijd handig! Binnen bij de receptie is een alleraardigst ontvangst. We krijgen een mapje mee waar alle informatie in staat. Er zit bijvoorbeeld ook een menukaart in van Brasserie 't Graanhuys (aanrader) en we kunnen elke dag verse broodjes bestellen. Ideaal! En dan komt nog een leukste verrassing. Hier wordt je nog echt naar je kampeerplaats gebracht. Een aardige man van de buitendienst rijdt in de golfkar vooruit en laat je de plaats zien. We hebben een plaats op het Hazenveld. Een groot en gezellig veld, in de buurt van al de speelgelegenheden. De auto deuren klapten open en de kinderen gingen er direct vandoor. De ene rende met een bal naar het voetbalveld, de andere gooide haar schoenen aan de kant en sprong op de airtrampoline en de derde zat binnen 10 seconden al boven in de speeltuin. Al met al een geweldige start van onze vakantie. 

De caravan stond al snel helemaal opgetuigd en het echte genieten kon beginnen. Papa en mama namen een hapje en drankje en de kinderen waren intussen met elkaar naar het zwembad gelopen. Voor de avond was er een plaatsje gereserveerd bij het al eerdere genoemde Graanhuys. We hadden een plaatsje op het terras. Het prachtige terras, wat in 2011 nog een prijs heeft gewonnen. Het eten was heerlijk en in de avond gingen de kinderen op pad met de animatie. 

De volgende dag hebben we vijf fietsen gehuurd. Ook dit gaat soepel bij de Koornmolen. Dit jaar waren er nieuwe fietsen aangeschaft en dat was te merken. Het waren prima fietsen. Direct naast de camping is een prachtig natuurgebied. We hadden het idee om een rondje Rotte te fietsen. Langs de Molenviergang, Bleiswijk en dan via de Willem-Alexander roeibaan weer terug. Onderweg zouden we stoppen bij de Roerdomp voor een bakje koffie en bij MeerenBosch voor een lekkere lunch. Het was geweldig! Wat een prachtige route en wat we niet wisten is dat naast de roeibaan een natuurspeeltuin is. Ook ontzettend leuk!

Al met al hebben we een geweldige vakantie gehad. Het enige smetje was de wifi, maar bij de receptie wisten ze ons te vertellen dat ze volgend jaar overstappen naar een nieuwe provider en dat er extra ontvangstpalen bij komen. Klinkt goed! We komen volgend jaar terug. Misschien boeken we wel een leuk arrangement met Hemelvaart of Pinksteren. 

Willen jullie ook zo'n leuke tijd hebben? Klik dan op de link hieronder. Wij vinden dat de Koornmolen nog veel meer ontdekt mag worden. 

https://www.koornmolen.nl/nl/

 

Door Recreatiepark De Koornmolen
Tweemanspolder 6A, 2761 ED, Zevenhuizen
24 april '24 (10:59)

Ontdek de schoonheid van Natuurgebied de Rottemeren

Stap uit de dagelijkse drukte en dompel jezelf onder in de pracht van natuurgebied de Rottemeren. Gelegen op een steenworp afstand van Recreatiepark de Koornmolen, biedt dit prachtige gebied een uitnodigende uitvlucht voor liefhebbers van natuur en avontuur.

05 april '24 (13:55)

Herontdek de vakantieparken in Nederland

Of je nu op zoek bent naar een ontspannen weekendje weg of een langere vakantie met familie of vrienden, de vakantieparken in Nederland bieden voor ieder wat wils. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van het perfecte vakantiepark en wat maakt de Nederlandse parken zo bijzonder? Lees verder voor handige tips en ontdek de uitstekende kwaliteit van vakantieparken in Nederland.

02 april '24 (14:53)

Mythologie in moderne recreatie: De tijdloze aantrekkingskracht van Olympus

Mythologie heeft van oudsher een cruciale rol gespeeld in onze cultuur en entertainment, en verhalen over goden, helden en mythische wezens hebben door de eeuwen heen mensen altijd gefascineerd. Deze eeuwenoude verhalen blijven een bron van inspiratie voor moderne vrijetijdsbestedingen, waaronder videogames, attractieparken en avontuurlijke activiteiten. In dit artikel duiken we in de manier waarop de rijke verhalen van de Griekse mythologie, met in het bijzonder de verwijzingen naar de Olympus, hedendaagse recreatie blijven beïnvloeden en verrijken.

27 maart '24 ( 8:56)

Goede tips voor het veilig aansteken van de BBQ

Zomerweer en BBQ, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Heerlijk in de tuin met vrienden, familie of collega's genieten van het weer en ondertussen lekker eten en kletsen. Zie jij er ook zo naar uit? In dit artikel geven we enkele tips voor het veilig aansteken van de BBQ.

25 maart '24 ( 8:00)

Deze drie technische tips maken je leven makkelijker

Technologie staat voor alles, maar je moet het wel omarmen. Nu is de ene technische innovatie de andere niet, maar er zijn vele die je leven een stuk kunnen vergemakkelijken. Van een slimme meter tot smartwatches, in sommige gevallen kunnen we ons bijna niet meer voorstellen hoe het leven zonder was. Nu is niet elke tip even bruikbaar, maar hier een verzameling van zaken die ervoor gaan zorgen dat jij net iets meer tijd in een dag hebt. Lees snel verder welke zaken dat zijn. 

20 maart '24 (11:41)

Personeelsplanning in de flexibele recreatiesector: hoe pak je dat aan?

In de wereld van recreatie en vrije tijd is het beheren van een personeelsplanning en werktijden een belangrijk aspect om al je plannen soepel te laten verlopen. Of het nu gaat om attractieparken, campings, vakantieoorden of evenementen: het plannen van je personeel is vaak een flinke uitdaging.

22 februari '24 ( 8:34)

Ontdek het vissersparadijs bij Hof van Zeeland

Gelegen in het groene hart van Zeeland biedt Hof van Zeeland niet alleen een rustgevend toevluchtsoord voor natuurliefhebbers en families maar ook een unieke kans voor vissers. Het vakantiepark, omarmd door schilderachtige landschappen, huisvest een prachtige vijver die een droom is voor elke visser. Of je nu een doorgewinterde visser bent of iemand die het vissen nog moet ontdekken, de visvijver bij Hof van Zeeland belooft een onvergetelijke ervaring.

12 februari '24 (11:21)

Wellness bungalows op Recreatiepark de Koornmolen

Nieuw op Recreatiepark de Koornmolen: wellness bungalows! In deze compleet vernieuwde bungalows komt u compleet tot rust. Puur genieten in de mooie natuur. 

01 februari '24 (13:40)

Vind je lichtpuntje met mensen om je heen

Tegenwoordig is er veel te doen in de wereld, van oorlog tot klimaatverandering. Het kan ervoor zorgen dat mensen de moed ietwat verliezen. Juist daarom startte SIRE in januari met haar nieuwe campagne: ‘Vind je lichtpuntje en durf te hopen’. Het is volgens de organisatie namelijk belangrijk om bij de lichtpuntjes in jouw leven stil te staan. Want, als jij hoopvol bent, dan heb je meer moed en voel je je weerbaarder. Het delen van deze lichtpuntjes moet anderen inspireren om ook hun lichtpuntjes te vinden. Op deze manier probeert SIRE de saamhorigheid te waarborgen en mensen te steunen in moeilijke tijden. 

23 november '23 (14:01)

Welkom bij Recreatiepark de Koornmolen in Zevenhuizen! Ontdek de Perfecte Mix van Natuur en Ontspanning!

Op zoek naar een idyllische plek om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte? Recreatiepark de Koornmolen, gelegen in het betoverende Zevenhuizen, biedt de perfecte balans tussen rust, natuur en recreatie. Hier is elke dag een avontuur en elke nacht een verademing.