Kindershows

Door de huidige coronacrisis zijn scholen op zoek naar leuke alternatieven voor schoolreisjes. Het is natuurlijk even schakelen, als je opeens niet meer naar een locatie toe kan gaan met de bus en op school een schoolreisje moet organiseren. In dit artikel kijken we naar de vier leukste activiteiten die kan organiseren op je eigen schoolplein. 

Een serie leuke kindershows op locatie kan een goed alternatief zijn voor een schoolreisje. Een carrousel van kleine interactieve shows, gecombineerd met bijv. een aantal workshops, zullen zorgen voor een hele leuke dag. Je kan een steltloper boeken, een artiest die met zijn tuktuk op het schoolplein komt optreden of een kindergoochelaar. 

Als tweede optie is het organiseren van een cultuurproeverij op school. De bekende organisatie Grote Broer organiseert projectdagen op school. De dagen kunnen ook over een thema gaan, bijvoorbeeld over ridders of circus.  Maar je kans ook voor een bepaalde kunstdiscipline kiezen. Ze hebben o.a. variaties rondom dans, theater, circus en muziek.

Als school kan je natuurlijk ook ervoor kiezen een ‘groendag’ te organiseren. Niets leuker dan met z’n allen heerlijk bezig te gaan in de tuin. Pak gezamenlijk de hekjes aan, plant planten, bomen… En ga heerlijk rondom het thema aan de slag in en rondom de school. Op deze manier kan je tegen geringe kosten toch een heerlijke dag organiseren.

Als laatste -en misschien wel de leukste- kan je een combinatie van deze opties kiezen. Waarom niet alles tegelijkertijd? Een projectdag gecombineerd met een aantal gave kindervoorstellingen op locatie en heerlijke met je vingers in de aarde… Laat je niet kaderen! En maak er gewoon een heel gave dag van. We wensen je een fijn schoolreisje op school toe!