Wildlands begonnen met aanpassen olifantenverblijf

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Nadat een groep bezoekers van Wildlands vorige week dichterbij de olifanten was gekomen dan het dierenpark lief was, heeft de Emmense adventure zoo nu de eerste maatregelen genomen om een dergelijk voorval in de toekomst te voorkomen. Dit meldt de ZuidOosthoeker.

"Dat was echt schrikken", blikt Wildlands-woordvoerder Hanneke Wijshake terug. "Klimmen op rotsen bij de Olifantenvallei is op geen enkele manier goed te praten." De tuindienst van het park heeft de afgelopen dagen de eerste zichtbare veranderingen toegepast: zo hebben hoveniers de rotsen nu afgeschermd met grote doornstruiken, wat ze onaantrekkelijker moet maken om ze te beklimmen, en hebben ze er op verschillende plekken voor gezorgd dat het zicht op de olifanten is verbeterd. Dit moet ervoor zorgen dat mensen minder snel geneigd zijn een zichtplek op te zoeken dichterbij de olifanten.

Eerder vertelde Wijshake al dat een fysieke confrontatie met een olifant de persoon in kwestie vermoedelijk geen goed zou doen: "Waarschijnlijk zou iemand worden meegesleurd, of worden platgestampt of platgedrukt. Hoewel olifanten mensen niet zoals leeuwen als prooi zien, kan dit wel gebeuren." Iets om te voorkomen.

Door: redactie Nationale Recreatiegids