‘Rotterdam prijst zich uit markt bij verhogen toeristenbelasting’

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
De Rotterdamse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland is niet blij met de voorgenomen plannen van de gemeente Rotterdam om de toeristenbelasting te verhogen van 4,5 procent naar 6,5 procent. De Maasstad zou daarmee, na Amsterdam, de gemeente worden met de hoogste logiesbelasting van Nederland. Dit meldt RTV Rijnmond.

De horecavereniging vreest dat toeristen de stad uit worden gejaagd wanneer de plannen voor de verhoging worden doorgevoerd, en roept in een brief aan het college van Burgemeester en Wethouders op de maatregel te schrappen. Voorzitter Iris Wulffraat: "We zien nu bij grote evenementen al dat toeristen uitwijken naar omliggende gemeenten en hotels omdat die goedkoper zijn. Laten we die trend niet versterken door onszelf nog meer uit de markt te prijzen met de een na hoogste toeristenbelasting van Nederland."

In Amsterdam bedraagt de toeristenbelasting nu nog tussen de 4 en 6 procent, maar vanaf 2019 gaat daar het tarief van 7 procent gelden voor heel de stad. Daarmee blijft de hoofdstad de onbetwiste nummer een wat betreft het belasten van toeristen.

Door: redactie Nationale Recreatiegids