Onderzoek naar gebruik recreatiegebieden dichtbij de stad

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Staatsbosbeheer gaat samen met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed onderzoek doen naar de manier waarop recreatiegebieden rondom de stad worden gebruikt. Het doel is te kijken of deze plekken nog voldoen aan de wensen van de bezoekers. Dit meldt Staatsbosbeheer.

Het onderzoek zal zich concentreren op het Purmerbos bij Purmerend, Nieuw Wulven bij Utrecht, Almeerderhout in Almere en het Abtswoudse bos bij Delft. Komende dagen zullen de Vereniging Deltametropool en Urban Synergy, verantwoordelijk voor de uitvoering van het onderzoek, met hun mobiele picknicktafel in de deze vier gebieden te vinden zijn om bezoekers om hun mening te vragen.

Veel recreatiegebieden zijn lang geleden ontworpen, naar de wensen van die tijd. Inmiddels zijn de behoeften van bezoekers vaak heel anders, iets waar Staatsbosbeheer nu meer inzicht in wil krijgen. Op die manier kunnen de gebieden beter ingericht worden.

Het uiteindelijke streven van Staatsbosbeheer is dat steden 'groene metropolen' worden: de laatste straten van de stad zouden moeten overlopen in de natuur- en recreatiegebieden buiten de stad. Op deze manier wil de natuurorganisatie een bijdrage leveren aan het aantrekkelijker maken van het woon- en vestigingsklimaat.

Door: redactie Nationale Recreatiegids