Artis wil af van vlees in restaurants

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Dierentuin Artis in Amsterdam wil een voortrekkersrol gaan spelen op het gebied van dierenwelzijn, natuurbehoud en duurzaamheid. Dit wil het park stap voor stap gaan doen, te beginnen met het schrappen van vlees in de restaurants. Dit meldt Noord Hollands Nieuws.

In totaal wil de dierentuin 160 miljoen euro uittrekken voor de plannen om duurzamer en diervriendelijker te worden. Een van de eerste plannen die het wil uitvoeren is menukaart volledig vegetarisch maken: "We zorgen voor alternatieven voor vlees, zoals onze hamburgers die voor de helft bestaan uit oesterzammen", aldus Artis-directeur Rembrandt Sutorius.

Daarnaast wordt er hard nagedacht over de huisvesting van de dieren. Het park wil veel verblijven verbeteren, of dieren helemaal een nieuw onderkomen geven. Dat laatste zou gelden voor de uilen, zeeleeuwen en gorilla's. Sommige soorten zullen op den duur helemaal uit het park verdwijnen, dit om meer ruimte te geven aan Artis als organisatie die zich bezighoudt met natuur en milieu.

Recent was Artis nog in het nieuws met betrekking tot het gedoogbeleid op roken en blowen in het dierenpark. Ook daar gaat nu iets aan gebeuren: Artis moet in de toekomst helemaal rookvrij zijn.

Door: redactie Nationale Recreatiegids