Wildlands neemt maatregelen na beklimmen olifantenrots door bezoekers

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Afgelopen weekend beklom een groep van ongeveer tien mensen de rotsen bij het olifantenverblijf in Wildlands. Dit is strikt verboden, en leidde tot schrik bij het dierenpark uit Emmen. Inmiddels wordt er extra toezicht gehouden bij het betreffende stuk, om herhaling te voorkomen. Dit meldt RTV Drenthe.

Het verbod om de rotsen te beklimmen staat op borden aangegeven, maar dat weerhield zondag een aantal mensen niet om de stenen barrière op te klauteren. Jan de Zwarte was een van de omstanders die het zag gebeuren: ''Je schrikt en ik schreeuwde dat ze er af moesten gaan. Ik heb toen foto's gemaakt om ze te confronteren. Dit lukte niet, daarom heb ik ze online gezet". De actie leidde tot veel verontwaardiging op social media: het bericht van De Zwarte werd honderden keren gedeeld.

Hanneke Wijshake, woordvoerster van Wildlands, laat weten het gedrag van de mensen erg gevaarlijk te vinden: "Olifanten blijven wilde dieren". Inmiddels wordt er extra toezicht gehouden in de buurt van de rots, en wordt er nagedacht over structurele preventie: "We gaan aanpassingen doen op dit punt om te voorkomen dat mensen op deze rotsen klimmen. Tevens gaan we rond het olifantenverblijf meer 'uitkijkpunten' creëren, zodat mensen op dit punt van het verblijf toch goed zicht op de olifanten hebben", aldus Wijshake.

Door: redactie Nationale Recreatiegids