Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Hoogste punt Drenthe (56 meter) wordt bereikbaar per fiets

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Een langgekoesterde wens van veel Drentse fietsliefhebbers gaat vanaf morgen in vervulling: het hoogste punt van de provincie, de Col du VAM, kan vanaf dan met de tweewieler worden bedwongen. Dit meldt de Provincie Drenthe.

Het nieuwe fietsparcours van Drenthe is vier meter breed, en op het hoogste punt 56 meter boven NAP. In principe is het geschikt voor alle fietsers, maar die moeten wel rekening houden met stijgingspercentages van tussen de tien en vijftien procent. Op de Col du VAM zijn drie klimroutes aangelegd en één afdaling.

De eerste bergetappe op het nieuwe fietsparcours wordt morgen om 15.00 uur verreden. Genodigden en leden van wielerverenigingen in Drenthe fietsen even na 15.00 uur onder aanvoering van gedeputeerde Henk Brink (VVD) naar de top van de Col du VAM, de voormalige vuilstort in Wijster van de in 1999 opgeheven Vuil Afvoer Maatschappij (VAM), waar de col nu zijn naam aan dankt.

De Col du VAM ligt 56 meter boven NAP in het midden van Drenthe, vlakbij de dorpen Drijber en Wijster en grenst aan het natuurgebied het Oude Diep. Provincie Drenthe werkt samen met afvalverwerker Attero, Afvalzorg en de gemeente Midden-Drenthe aan de recreatieve ontwikkelingen van de berg en het gebied eromheen.

Naast het fietsparcours komen er op de Col du VAM ook een mountainbikeparcours en nieuwe wandelpaden. De aanleg van het mountainbikeparcours start in het najaar van 2018 en is in het voorjaar van 2019 klaar.

Voor meer informatie, zie www.provincie.drenthe.nl/vamberg

Door: redactie Nationale Recreatiegids

09 februari '22 (11:29)

Kabinet mikt op terugkeer ondernemersrisico na pandemie

Het kabinet hoopt op een terugkeer naar de economie zoals we die voor de pandemie kenden, "waarbij corona goeddeels onderdeel wordt van het gewone ondernemersrisico". Dat schrijven betrokken bewindslieden aan de Tweede Kamer. Iedereen moet met corona leren leven, en dat betekent ook dat de "huidige generieke steun" niet houdbaar is op de lange termijn.

02 november '18 (12:34)

Limburg moet zichzelf als geheel gaan promoten

De VVV's Zuid-, Midden- en Noord-Limburg zijn het erover eens: per saldo zijn alle regio's beter uit wanneer ze als één geheel worden gepromoot. Ze willen daarvoor nauwer gaan samenwerken met de provincie, zo blijkt uit de nieuwe marketingstrategie één Limburg die is ontwikkeld. Dit meldt De Limburger.

02 november '18 (11:02)

Flink meer toeristen voor Leeuwarden

Het komt niet helemaal uit de lucht vallen, maar Leeuwarden, dit jaar Culturele Hoofdstad, ontvangt flink meer bezoekers. Zo zijn er dit jaar bij de VVV in Leeuwarden al 85.000 bezoekers binnengelopen, tegen 40.000 vorig jaar. Met nog twee maanden te gaan zal dat aantal alleen maar toenemen. Dit meldt Omrop Fryslân.

02 november '18 (10:05)

Recreatieprijzen: Beste Praktijkopleider en Leukste Collega bekendgemaakt

Alexander van der Doorn, praktijkopleider bij Kennemer Duincamping Bakkum, is gisteren tijdens Dag van de Recreatie, uitgeroepen tot de Beste Praktijkopleider Recreatie 2018. Marjolein Steman werd uitgeroepen tot Leukste Collega Recreatie 2018. Dit meldt FNV Recreatie.

01 november '18 (11:49)

Hanzestad Hasselt wil de Chinese toerist verleiden

Waar op sommige plekken in Nederland een sterke behoefte naar minder toeristen leeft, zijn er ook plaatsen die juist streven naar meer. Zo wil Hasselt (ironisch genoeg ook bekend als Klein Amsterdam) nu de Chinese toeristen verleiden. Dat zou ook Giethoorn goed uitkomen. Dit meldt de Stentor.

31 oktober '18 (10:18)

Kunstenaar bedekt letters 'I amsterdam'

Kunstenaar Dadara heeft de iconische letters I amsterdam bij het Rijksmuseum in Amsterdam aan het oog onttrokken door er grote schermen voor te plaatsen. Daarop staat te lezen I am dream en Temporarily closed for rebranding - Coming soon.

30 oktober '18 (16:28)

Wildlands begonnen met aanpassen olifantenverblijf

Nadat een groep bezoekers van Wildlands vorige week dichterbij de olifanten was gekomen dan het dierenpark lief was, heeft de Emmense adventure zoo nu de eerste maatregelen genomen om een dergelijk voorval in de toekomst te voorkomen. Dit meldt de ZuidOosthoeker.

30 oktober '18 (15:54)

‘Rotterdam prijst zich uit markt bij verhogen toeristenbelasting’

De Rotterdamse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland is niet blij met de voorgenomen plannen van de gemeente Rotterdam om de toeristenbelasting te verhogen van 4,5 procent naar 6,5 procent. De Maasstad zou daarmee, na Amsterdam, de gemeente worden met de hoogste logiesbelasting van Nederland. Dit meldt RTV Rijnmond.

29 oktober '18 (13:05)

Weer orang-oetan in Apenheul overleden

In Apenheul is opnieuw een orang-oetan overleden. Het gaat om de achttienjarige Binti. Een week geleden nam het park in Apeldoorn al afscheid van de 52-jarige Silvia.

29 oktober '18 (10:48)

Replica schip Willem Barentsz gedoopt door prinses Margriet

Afgelopen zaterdag is in Harlingen door prinses Margriet De Witte Swaen gedoopt. Het betreft een replica van het schip waarmee Willem Barentsz in 1596 de noordelijke doorvaart naar Indië probeerde te vinden, maar waarmee hij uiteindelijk strandde op Nova Zembla. Dit meldt het Algemeen Dagblad.