Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Komende jaren ruim 2 miljoen extra gasten voor Amsterdam

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
De pogingen van Amsterdam om de toestroom van toeristen in te dammen hebben vooralsnog weinig effect. Sterker nog: voor komende jaren wordt een forse toename verwacht. Naar verwachting zullen zo’n 2,1 miljoen mensen meer te gast zijn in de hoofdstad dan nu. Dit meldt de Telegraaf.

Ook het aantal overnachtingen zal flink toenemen komende jaren, met 3,8 miljoen in totaal. De cijfers zijn afkomstig van onderzoeksbureau Ecorys, dat in opdracht van Airbnb onderzoek deed naar de effecten van de maatregelen die de gemeente Amsterdam heeft genomen om de toeristische druk op de stad te verlichten. De maatregelen die Ecorys onderzocht waren het verplaatsen van de cruiseterminal,  het hotelbeleid en wat het betekent wanneer het aantal dagen dat een woning mag worden verhuurd (bijvoorbeeld via Airnbnb) wordt teruggeschroefd van zestig naar dertig.

Met name dat laatste is interessant voor Airbnb, dat zich op alle mogelijke manieren verzet tegen de '30-dagen-regel'. De verhuurder van privéaccommodaties zal de maatregelen gaan voelen, zo blijkt uit het rapport: "Het terugbrengen van het maximaal toegestane aantal verhuurdagen voor particuliere verhuurders betekent bij een gelijkblijvend aantal aanbieders dat de Airbnb-capaciteit afneemt. In totaal is de verwachting dat er zo’n 310.000 minder overnachtingen plaatsvinden."

Maar hiermee neemt het totale aantal overnachtingen dus niet af: "Er van uitgaande dat de hotels worden afgezet tegen de huidige bezettingsgraad en kamerbezetting komt dit neer op een toename van zo'n 3,7 miljoen hotelovernachtingen in de stad. Omgerekend is dit een vermeerdering van het aantal jaarlijkse gasten met 1,8 miljoen", zo stelt Ecorys. De gemeente Amsterdam heeft nog niet gereageerd op de uitkomsten van het rapport.

Door: redactie Nationale Recreatiegids

09 februari '22 (11:29)

Kabinet mikt op terugkeer ondernemersrisico na pandemie

Het kabinet hoopt op een terugkeer naar de economie zoals we die voor de pandemie kenden, "waarbij corona goeddeels onderdeel wordt van het gewone ondernemersrisico". Dat schrijven betrokken bewindslieden aan de Tweede Kamer. Iedereen moet met corona leren leven, en dat betekent ook dat de "huidige generieke steun" niet houdbaar is op de lange termijn.

02 november '18 (12:34)

Limburg moet zichzelf als geheel gaan promoten

De VVV's Zuid-, Midden- en Noord-Limburg zijn het erover eens: per saldo zijn alle regio's beter uit wanneer ze als één geheel worden gepromoot. Ze willen daarvoor nauwer gaan samenwerken met de provincie, zo blijkt uit de nieuwe marketingstrategie één Limburg die is ontwikkeld. Dit meldt De Limburger.

02 november '18 (11:02)

Flink meer toeristen voor Leeuwarden

Het komt niet helemaal uit de lucht vallen, maar Leeuwarden, dit jaar Culturele Hoofdstad, ontvangt flink meer bezoekers. Zo zijn er dit jaar bij de VVV in Leeuwarden al 85.000 bezoekers binnengelopen, tegen 40.000 vorig jaar. Met nog twee maanden te gaan zal dat aantal alleen maar toenemen. Dit meldt Omrop Fryslân.

02 november '18 (10:05)

Recreatieprijzen: Beste Praktijkopleider en Leukste Collega bekendgemaakt

Alexander van der Doorn, praktijkopleider bij Kennemer Duincamping Bakkum, is gisteren tijdens Dag van de Recreatie, uitgeroepen tot de Beste Praktijkopleider Recreatie 2018. Marjolein Steman werd uitgeroepen tot Leukste Collega Recreatie 2018. Dit meldt FNV Recreatie.

01 november '18 (11:49)

Hanzestad Hasselt wil de Chinese toerist verleiden

Waar op sommige plekken in Nederland een sterke behoefte naar minder toeristen leeft, zijn er ook plaatsen die juist streven naar meer. Zo wil Hasselt (ironisch genoeg ook bekend als Klein Amsterdam) nu de Chinese toeristen verleiden. Dat zou ook Giethoorn goed uitkomen. Dit meldt de Stentor.

31 oktober '18 (10:18)

Kunstenaar bedekt letters 'I amsterdam'

Kunstenaar Dadara heeft de iconische letters I amsterdam bij het Rijksmuseum in Amsterdam aan het oog onttrokken door er grote schermen voor te plaatsen. Daarop staat te lezen I am dream en Temporarily closed for rebranding - Coming soon.

30 oktober '18 (16:28)

Wildlands begonnen met aanpassen olifantenverblijf

Nadat een groep bezoekers van Wildlands vorige week dichterbij de olifanten was gekomen dan het dierenpark lief was, heeft de Emmense adventure zoo nu de eerste maatregelen genomen om een dergelijk voorval in de toekomst te voorkomen. Dit meldt de ZuidOosthoeker.

30 oktober '18 (15:54)

‘Rotterdam prijst zich uit markt bij verhogen toeristenbelasting’

De Rotterdamse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland is niet blij met de voorgenomen plannen van de gemeente Rotterdam om de toeristenbelasting te verhogen van 4,5 procent naar 6,5 procent. De Maasstad zou daarmee, na Amsterdam, de gemeente worden met de hoogste logiesbelasting van Nederland. Dit meldt RTV Rijnmond.

29 oktober '18 (13:05)

Weer orang-oetan in Apenheul overleden

In Apenheul is opnieuw een orang-oetan overleden. Het gaat om de achttienjarige Binti. Een week geleden nam het park in Apeldoorn al afscheid van de 52-jarige Silvia.

29 oktober '18 (10:48)

Replica schip Willem Barentsz gedoopt door prinses Margriet

Afgelopen zaterdag is in Harlingen door prinses Margriet De Witte Swaen gedoopt. Het betreft een replica van het schip waarmee Willem Barentsz in 1596 de noordelijke doorvaart naar Indië probeerde te vinden, maar waarmee hij uiteindelijk strandde op Nova Zembla. Dit meldt het Algemeen Dagblad.