Sloop oudste deel Burgers’ Zoo gestart

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
In Arnhem is sloopbedrijf Putman begonnen met het afbreken van het oudste deel van dierenpark Burgers’ Zoo: het tijgerverblijf. Op die plek moeten twee enorme dierenverblijven van ieder achthonderd vierkante meter komen. Dit meldt het weekblad Cobouw op zijn website.

Het tijgerverblijf, begin jaren veertig gebouwd, was destijds uniek omdat het 'natuurlijke' barrières had in plaats van tralies. In het midden domineerde een rots, met de hand gemaakt van cement. Dat komt nu goed uit: het poreuze materiaal laat zich gemakkelijk slopen. De plek is ook bijzonder omdat het in 1944 in de vuurlinie van de Slag om Arnhem kwam te liggen: de bomen blijken nog vol granaatscherven te zitten.

Op deze historische grond zullen straks de onderkomens herrijzen voor de ringstaartmaki's, zwarte maki's, neusberen en Peruaanse doodshoofdaapjes. Burgers’ Zoo is hard bezig een aantal dierenverblijven op te waarderen naar de maatstaven van de huidige tijd. Zo zijn sommige onderkomens slecht geïsoleerd en zijn door slijtage veel vijvers lek. In het voorjaar van 2019 moeten de werkzaamheden klaar zijn.

Door: redactie Nationale Recreatiegids