Pretpark betalen per minuut met nieuwe app

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Wie een kort bezoek aan een pretpark wil brengen maar niet voor de hele dag wil betalen, kan nu gebruik maken van Tapperuse: een app die het mogelijk maakt alleen voor het aantal minuten te betalen dat je in een pretpark bent. Toch is het de vraag of de gebruiker met dit pay per use-principe per definitie goedkoper uit is. Dit meldt RTL Nieuws.

'Tap in, tap uit, tik af!', zo vat Tapperuse het gebruik van de app samen: wanneer je een dagattractie bezoekt 'tap je in' bij de kassa, wanneer je klaar bent 'tap je uit', en het 'aftikken' geschiedt een dag later via AfterPay. Momenteel is de app al op een aantal plekken te gebruiken, waaronder Avifauna en Bobbejaanland.

Bedenker van de app is Willem Witkamp, die eerder de directeur van parkeer-app Yellowbrick was. Volgens hem is Tapperuse vooral geschikt voor drukbezette gezinnen: "Het idee is dat een gezin op zondag denkt: er moet nog één in bad, de ander moet nog huiswerk maken én we moeten nog naar oma. Wat doen we in de tijd daartussen? Met deze app ga je gewoon drie kwartier naar de speeltuin en betaal je niet de volle prijs."

Bart Stadhouders, hbo-docent Attractieparken in Breda, is kritisch. Volgens Tapperuse wordt een uitje 'leuker, gemakkelijker en goedkoper' door het gebruik van de app, maar Stadhouders betwijfelt dit: "In Nederland ga je met het hele gezin op de achterbank naar een pretpark om daar de hele dag te verblijven. Die uitjes ga je niet in een kortere tijd doen. Bovendien wil niet je op de klok kijken." Stadhouders ziet de app alleen zitten bij bezoek aan kleinere pretparken.

Bij Tapperuse betaal je 9 cent per minuut plus 75 cent transactiekosten per bezoek. Het downloaden van de app is gratis. Zie ook https://tapperuse.nl/

Door: redactie Nationale Recreatiegids