Nieuw museum Volendam meteen op nummer 1

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Nog populairder dan onderdompelen in de folklore van Volendam is een attractie die hier ver vanaf staat: een tentoonstelling van de Oekraïense kunstenaar Mikolay Syadristy, geheel gewijd aan microscopisch kleine miniaturen. De expositie is te zien in Museum Mondial, dat pas sinds een paar maanden open is, maar nu al weken op nummer 1 staat op de website TripAdvisor. Dit meldt Museum Mondial op zijn website.

Begin mei opende het museum haar deuren in Volendam, op 27 juni volgde de eerste review op beoordelingswebsite TripAdvisor, en daarna ging het hard. De tentoonstelling van de tachtigjarige Syadristy fascineert veel mensen mateloos: "Ongelooflijk hoe iets dat je niet met je blote oog kunt zien, door mensenhanden gemaakt is. Het lijkt wel mindfuck.", aldus een reactie van een bezoeker op TripAdvisor.

Een voorbeeld van een van de ieniemienieminiaturen is een holle mensenhaar waar met gouddraad een roos in is aangebracht. Syadristy maakte het ooit voor zijn vrouw, en werkte een jaar lang aan het minuscule kunstwerk. Ook is er de kleinste windmolen ter wereld te zien (1,8 millimeter) en een minireplica van de Santa Maria, het schip van Columbus, waar niet minder dan 256 onderdelen voor werden gebruikt.

Voor meer informatie over het nieuwe museum en de tentoonstelling van Mikolay Syadristy, ga naar: http://museummondial.com/.

Door: redactie Nationale Recreatiegids