Kosten strijd Speelpark Oud Valkeveen gaan richting half miljoen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
De strijd die woedt tussen de gemeente Gooische Meren en vastgoedondernemer Michael van de Kuit van Speelpark Oud Valkeveen begint aardig in de papieren te lopen. De Noord-Hollandse gemeente is tot nu toe ruim vierenhalve ton kwijt aan het getouwtrek met Van de Kuit. Dat bedrag zal komende periode nog verder oplopen. Dit meldt BussemsNieuws op zijn website.

Het conflict tussen Van de Kuit en de gemeente Gooise Meren loopt al langer. Van de Kuit wil het speelpark in Naarden graag uitbreiden en vernieuwen, iets wat de gemeente niet zitten. Die vreest dat Oud Valkeveen dan te veel een attractiepark wordt, wat een teveel aan overlast met zich zou meebrengen. Met name het aantrekken van extra juristen en ambtenaren kost de gemeente veel extra geld.

Het einde van de strijd is nog niet in zicht. Momenteel is er een juridisch steekspel gaande over de aanvragen die Van de Kuit heeft gedaan om attracties te kunnen plaatsen in het speelpark. Het gros daarvan heeft de gemeente afgewezen, wat niet gepaard is gegaan zonder tegenreactie van de vastgoedondernemer: die heeft al bezwaar aangetekend.

Op dit moment doet de gemeente een verkeer- en parkeeronderzoek in het gebied rondom Oud Valkeveen. Medewerking van Van de Kuit blijft uit: die heeft al aangekondigd alle onderzoeken van de gemeente ook zelf te zullen toetsen.

Door: redactie Nationale Recreatiegids